El nou Drac d’Olivella, d’aspecte muntanyenc, s’inspira en la geografia del municipi

Ja s’ha presentat i ha tingut molt bona rebuda. El passat dissabte 30 de juliol va tenir lloc l’estrena del nou Drac d’Olivella, una creació del constructor Arnau Codina.

(Autor: Josep Ramon Ruiz Ramon)

La figura, que a partir d’ara passarà a representar el municipi en les seves diferents sortides, pren com a base el Drac d’Olivella original, encara que amb uns colors diferents.

Tal com explica el constructor, s’ha optat per pintar la bèstia amb uns tons verds i vermells “molt tradicionals” perquè van en la línia de “buscar aquest aspecte de la terra, ja que la combinació d’ambdós colors genera una gamma de tons rogencs i taronjosos”. 

Pel que fa a les formes, Codina ha agafat com a elements característics de la figura original les dents i la silueta del cos. Ara bé, ho ha fet “buscant un aspecte més feréstec, rústic i muntanyenc”, tenint en compte la geografia d’Olivella, un municipi de muntanya ubicat al Parc Natural del Garraf.

Com a elements innovadors, cal destacar el treball de forja en els punts de foc i l’espieta, així com les faldilles, que reprodueixen els motius originals, però redissenyats i completament brodats. Més concretament, els punts de foc són pàmpols i branques de cep en homenatge a la terra que es treballa al territori.

(Autor foto: Flama Cultural)

(Autor: Flama Cultural)