La Mulassa de Tarragona celebra la prèvia de Santa Tecla amb una desena d’actes

La Mulassa de Tarragona afronta, aquestes setmanes, la Santa Tecla més esperada de les darreres dècades amb un programa d’activitats d’aniversari que s’allargarà fins al setembre de 2023, i que compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les activitats estan pensades per celebrar el 35è aniversari de la recuperació històrica de la Mulassa, el 20è aniversari de la Mulassa Petita i el 5è aniversari del ball parlat de la Sebastiana del Castillo.

Els actes teclers de la Mulassa s’iniciaran el dimarts 13 de setembre, a les 19.30 hores, a la sala d’actes de l’Antiga Audiència de Tarragona, on l’entitat organitza una taula rodona sota el títol De petits a grans: testimonis de la continuïtat de la festa. El col·loqui comptarà amb la participació de Rubén Pereira Estrems (Ball de Diables de Tarragona), Mercè Sunyer Figueres (Ball de Pastorets de Tarragona), Jordi Anglès Jové (Banda Unió Musical de Tarragona) i Laura Pastor Sumoy (Mulassa de Tarragona), que compartiran la seva visió de les festes i el seu testimoni com a persones que van viure des de dins els primers anys de la Santa Tecla Petita.

El divendres 16 de setembre, a les 19.30 hores, al Pati Jaume I, serà el torn de la presentació de l’exposició 20 anys de la Mulassa Petita. Mirades des de l’espiera, en la qual es podrà gaudir d’una selecció fotogràfica (a càrrec de Marc Torija, i amb el disseny de David Oliete) de la història de la Mulassa Petita.

Durant aquesta mateixa setmana s’estrenarà l’espectacle-taller infantil Les sabates de la Mulassa. Es tracta d’una activitat per al públic familiar, coproduïda amb Genovesa Narratives Teatrals i amb el patrocini del Port de Tarragona, i que compta amb la intervenció de l’actor Joan Rioné i les siluetes creades per a l’ocasió per l’il·lustrador Armand. L’espectacle té un final obert, que vol fomentar la imaginació dels més menuts.  Els dies 17 i 18 de setembre es podrà veure, a les 12 hores, al Teatret del Serrallo, amb entrada lliure i gratuïta.

A banda, la Sebastiana del Castillo també estarà present en el calendari festiu, més enllà de la ja consolidada representació del seu ball parlat, i del taller de versots que va organitzar el passat juliol amb l’actor Fermí Fernández, amb una nova sessió de cinema. Després de la bona resposta de públic al festival la iMAGInada, amb la projecció de la pel·lícula Una joven prometedora, el cicle de cinema Les altres Sebastianes continuarà amb el visionat de La candidata perfecta, el dimarts 20 de setembre, a les 22 hores, a l’Antiga Audiència.

Finalment, durant el darrer trimestre de l’any, està previst que s’inauguri un mural d’art urbà dedicat al bestiari festiu de Tarragona que ha estat dissenyat per l’arquitecte i il·lustrador Edu Polo.

Amb aquestes intervencions l’entitat vol mostrar el seu compromís amb la ciutat i amb la cultura popular catalana després d’uns anys de pandèmia durant els quals la seva activitat social i cultural s’havia vist afectada. El conjunt d’activitats compta també amb la col·laboració de la conselleria de Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona.