Els Diables d’Alguaire sortejaran una cistella durant la Fira de la Figa per poder reconstruir la Figa-Foc

Fa dos dissabtes, la colla de Diables d’Alguaire va viure un ensurt mentre participava en la trobada de bestiari de la Festa Major d’Agramunt. La seva bèstia, la Figa-Foc, estava fent la primera encesa de lluïment quan una espurna va entrar per l’espiera de la figura i aquesta es va encendre. Ràpidament, els membres de la colla van treure-li la peça al seu únic portant i aquest va poder sortir il·lès de l’incident.

La bèstia, recoberta de fibra de vidre, estava feta per dins d’espuma de poliuretà i precisament aquest és el material que la va fer encendre quan una espurna va entrar pel forat de malla metàl·lica per on veu el portador. La figura, òbviament, va quedar totalment destruïda. Es tracta d’una peça construïda l’any 2015, de 65 quilos, i fins a la setmana passada no havia patit cap accident amb anterioritat.

Ara, dies més tard, mentre la colla s’està recuperant de l’ensurt, ja està pensat en la reconstrucció de la figura, ja que -tal com expliquen- suposa l’essència de l’entitat. És per aquest motiu que aprofitaran la celebració de la Fira de la Figa bianual d’Alguaire, del pròxim cap de setmana (17 i 18 de setembre), per vendre les butlletes del sorteig d’una cistella i així poder obtenir fons per a la construcció de la nova peça. Una cistella, per cert, que han pogut elaborar gràcies als donatius dels comerços locals.

Des de l’associació agraeixen totes les mostres de suport que estan rebent per part d’altres colles que han empatitzat amb la situació. Fins al moment, ja s’han posat en contacte amb diferents constructors per demanar pressupostos de cara a fer una nova figura. Volen que tingui onze punts de foc i que sigui més lleugera que l’anterior.