30 bèsties per 30 anys de trajectòria, aquest dissabte el Cabrot del Vendrell celebrarà el seu aniversari amb una proposta d’alt nivell

Si per aquest dissabte 17 de setembre no teniu plans i esteu a prop del Vendrell, no en reserveu perquè tenim una proposta bestial. Des de la una del migdia fins ben entrada la matinada s’hi celebrarà el 30 aniversari del Drac de Foc el Cabrot del Vendrell amb ni més ni menys que trenta figures de bestiari.

L’esdeveniment, que es farà en diferents emplaçaments de la capital del Baix Penedès, està pensat per fusionar llums, foc, música i ball i oferir una proposta cultural d’allò més entretinguda i vistosa.

A la una del migdia començaran els actes amb un Vermut Rumbero a la plaça Vella, a càrrec del cantant Dantuvi. Més tard, ja a la tarda, les bèsties faran acte de presència a partir de les cinc amb una plantada de bestiari al nucli antic del Vendrell. A les set tindran lloc els parlaments de les autoritats i l’entrega de records, mentre que a les vuit començarà un dels actes més esperats: la cercavila.

Si bé des de la colla del Cabrot expliquen que no han fet la tria de figures segons uns criteris concrets, sí que a l’hora d’escollir-les han pensat en aquelles colles amb les quals tenen més bona relació i amb qui se senten més a gust. Amb un total de 28 bèsties (més el Cabrot i el Cabrot Petit), l’oferta de dissabte serà molt variada i completa i en l’aniversari es podran veure bèsties de diferents seccions territorials de l’Agrupació del Bestiari. És el cas de la territorial d’El Camp-Conca-Priorat, la de les Terres de Ponent-Alt Pirineu, la de les Terres de l’Ebre-Maestrat i la del Vallès-Maresme, Barcelonès Nord, sense oblidar la més nombrosa, la del Penedès-Garraf.

La cercavila de bestiari de les vuit del vespre sortirà des de la plaça Vella i tindrà diferents punts d’encesa al llarg de tot el recorregut. Passarà per la plaça Nova, es faran dues enceses a la Rambla (davant de l’antiga biblioteca i coincidint amb el carrer de Prat de la Riba) i finalment es tornarà cap a la plaça Vella on a les deu de la nit començarà l’espectacle d’aniversari dirigit per Cronistes i Jordi Granell, el mateix conjunt que presenta el Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya d’Artesa de Lleida.

Com explica Marc Rodero, president de l’associació del Cabrot, per incentivar que les diferents colles participants facin dissabte una encesa de lluïment més espectacular, se celebrarà un petit concurs d’enceses que comptarà amb un jurat que decidirà els guanyadors. El primer premi serà de 500 euros en efectiu gentilesa de Pirotècnia Estalella, el segon premi serà de 200 euros en pólvora de la Pirotècnia Garcia i amb el tercer premi es donaran 100 euros per comprar carretilles i altres elements pirotècnics a la Pirotècnia Igual.

L’espectacle del 30 aniversari es tancarà amb una encesa conjunta de les maces del Cabrot i el Cabrot i, en acabar, es llançarà un castell de focs des del campanar del Vendrell. A continuació, s’oferirà un concert amb el conjunt musical Son Rumores i el final de festa serà amb un DJ.

“Volem destacar que hi ha hagut molt bona complicitat entre totes les figures que venen des de les diferents territorials. Tots han estat encantats, tots ens han volgut acompanyar i estem veritablement molt contents de l’acte i de les bèsties de primera categoria que tindrem”, declara Rodero.

Aquest 2022 fa 31 anys que el 26 de juliol de 1991 va cremar per primera vegada per Santa Anna el Drac de Foc el Cabrot del Vendrell, obra de l’escultora vilafranquina Dolors Sans. L’any passat, a causa del context de pandèmia, l’acte s’hauria celebrat amb certes limitacions i és aquest el principal motiu pel qual la colla va decidir posposar l’aniversari i fer-lo aquest 2022 amb més garanties.

Podeu consultar les bèsties convidades a la trobada en el següent enllaç: https://www.instagram.com/p/CiNriU5s0ty/