L’Estol del Basilisc de Reus celebrarà el seu 15è aniversari amb una gran festa amb vermuts musicals i cercavila de bestiari

El pròxim diumenge 18 de setembre hi haurà festa al Parc de Sant Jordi de Reus. S’hi celebrarà el 15è aniversari de l’Estol del Basilisc de Reus, una gran jornada festiva plena de música i bestiari festiu, pensada perquè s’ho passin bé tant la ciutadania com les colles convidades.

La festa començarà a dos quarts d’onze del matí amb la plantada de les figures de bestiari. Des d’aquesta hora fins a les cinc de la tarda, tothom qui vulgui podrà anar a veure les setze figures exposades, vuit d’elles membres del Ball de Cavallets de Reus. Al costat de cada una hi haurà cartelleria personalitzada per conèixer-les una mica millor.

Més tard, a les 12 del migdia, serà el torn del vermut rumbero amb el grup Dantuvi. En acabar, a les dues, hi haurà una altra actuació musical, en aquest cas a càrrec del DJ Cris&petes.

Totes les colles convidades dinaran conjuntament per agafar forces per la cercavila de la tarda, que començarà a dos quarts de sis des del Parc de Sant Jordi i passarà per la plaça Llibertat, la plaça del Pintor Fortuny, l’avinguda de Prat de la Riba, el carrer de Josep Sardà i Callà, el carrer de Sant Joan, la plaça del Prim, el carrer de Llovera i la plaça Llibertat.

Allà, a la plaça Llibertat, cada figura realitzarà un ball de lluïment mentre que, en acabar, faran un ball conjunt.

El Basilisc de Reus és una figura construïda l’any 2007 per l’artista reusenc Manel Llauradó. Representa una bèstia mitològica composta per cap de gall, cua de serp i cos de gripau. Té les plomes de vidre i se l’il·luminen els ulls.

A part del Ball de Cavallets de Reus, les altres figures de bestiari convidades diumenge 18 de setembre seran: el Basilisc de Valls, el Gall de la Pobla de Montornès, l’Àliga del barri de Sant Julià de Vilafranca del Penedès, l’Àliga de Reus, el Dracgall de Castellgalí, el Cavall Alat de Vila-seca i el Lluert de Castellvell del Camp.

(Foto: Pàgina de Facebook del Basilisc de Reus)