Els Diables Se m’n Refum s’estrenen en l’organització d’uns Versots inclusius

El dilluns 21 de novembre es va celebrar a la sala d’actes del Casal d’Entitats l’assemblea extraordinària dels Diables Se m’n Refum, que va servir per presentar tots els actes previstos de cara la Festa Major de Sant Sadurní que tindrà lloc la pròxima setmana.

El dilluns 28, la Colla de Diables oferirà un lluïment de foc al final de la cercavila de vigília, que començarà a les 19.30 h i recorrerà des del capdamunt del carrer Raval fins a la plaça de l’Ajuntament, amb la participació de la Colla Gegantera i els grups adults de l’Agrupació de Balls Populars.

Els actes més esperats arribaran, com és habitual, el dia 29 de novembre, dia de Sant Sadurní. A les 12 del migdia els diables encendran la tronada que iniciarà la cercavila de Festa Major i a les 7 de la tarda, sortirà el correfoc dels Joves Diables Se m’n Refum des de la plaça de l’Església per acabar davant l’Ajuntament, on tot seguit, tindrà lloc la tradicional lectura dels Versots amb els quals la Colla farà un repàs de l’actualitat de manera satírica i burlesca. En acabar hi haurà els lluïments de la colla adulta dels diables i la Bèstia, que celebra el seu primer any de vida. Tancarà la festa un espectacle pirotècnic des de la mateixa plaça.

Uns Versots més inclusius

La novetat més destacada d’aquest any la trobarem en la lectura dels Versots. L’Associació, amb la col·laboració de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia oferiran servei d’interpretació en llengua de signes per tal d’acostar l’acte al col·lectiu de persones sordes i fer l’acte més inclusiu. Serà la primera vegada que s’inclou aquest servei des que els Diables Se m’n Refum van incorporar els Versots l’any 1993. La lectura, a més, es podrà seguir en directe per streaming al canal de Youtube de Ràdio Sant Sadurní i a radiosantsadurní.cat.

(Foto: Facebook Diables Se m’n refum)