Els Gegants del Pi organitzen una xerrada sobre la música que acompanya el bestiari

El dijous 24 de novembre se celebra el Dia Europeu del Bestiari Festiu, diada que vol reivindicar el paper de les bèsties en el marc de les festes tradicionals de molts països d’Europa.

En aquest sentit, des de l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i les diverses entitats de bestiari es programen activitats al llarg de tota la setmana. Per això, des de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi s’ha organitzat la xerrada ‘La música que amanseix (o no) les bèsties’, que es durà a terme el mateix dijous 24 de novembre a les 20 h a la Casa dels Entremesos.

La ponència anirà a càrrec del reusenc Gerard Pouget, músic i especialista del món de la imatgeria festiva. Ell ens descobrirà les diverses tipologies de formacions musicals que acompanyen les peces de bestiari festiu i que ens ajuden, en molts casos, a identificar què està passant en aquell precís moment en les celebracions populars. Encara que passi desapercebut, sovint els acompanyaments musicals -a més d’altres aspectes, com la indumentària o les coreografies- marquen el caràcter dels actes i dels elements segons els protocols festius.

A més, es tracta d’una activitat inclusiva ja que serà interpretada simultàniament en Llengua de Signes Catalana. En acabar l’acte hi haurà un petit refrigeri per a tots els assistents.