Tres campanyes de micromecenatge per augmentar i difondre la família del bestiari

Ara que arriba el fred i acaba la temporada forta de festes majors, és un bon moment per parar-se i fer revisió de l’any. Alhora, és una bona ocasió per avançar en projectes de més llarg recorregut. Aquest és el cas de tres campanyes de micromecenatge recent impulsades en relació al bestiari festiu. A continuació us les presentem:

Els Dragonets del Paquildo

La seva estrena ja està al caure (3 de desembre), però encara s’accepten donacions al compte corrent de la colla. Els Diables i Timbalers d’Itaca han engegat una campanya de micromecenatge per crear les tres primeres bèsties de foc infantil del districte de Les Corts.

El projecte compta amb l’ajuda de Marc Zorrilla, qui s’encarregarà de tota la producció artística de les figures. L’objectiu és retre un homenatge a un drac de la colla que ja no està en actiu, el Drac Paquildo Fumera. Als anys 90, a causa de les obres de reforma de l’escola Itaca, es va traslladar a un magatzem on es creu que va rebre molta humitat, i es va fer impossible la seva reparació.

Ara enguany, amb motiu del 40è aniversari de l’entitat, la colla “vol fer realitat el somni de donar vida als Dragonets d’Itaca”. Als seus membres els fa “especial il·lusió” el fet de poder crear figures representatives de la colla i que els infants les portin als correfocs.

Enllaç a la campanya: https://t.co/D1jBNDt9J7

El Porquet de Sant Antoni

El patró de la ciutat de Vilanova i la Geltrú és Sant Antoni. Precisament, cada 17 de gener, se celebra la Festa dels Tres Tombs, una de les més importants de la vila. Amb la intenció d’aportar un element festiu representatiu del copatró de la ciutat, l’Associació El Porquet de Sant Antoni ha impulsat una campanya de micromecenatge per fer realitat la figura d’aquest animal, una bèstia pensada per participar en les principals festes que se celebren a la ciutat.

L’obra, creada per l’artista borgenc Jordi Arnau Espuga, ja està quasi acabada i es preveu presentar el dissabte 14 de gener de 2023. Es tractarà d’un porc en posició agressiva, d’atac i realista, ja que és així com es mostra en les versions de la llegenda sobre aquest sant. La figura, pensada per a un únic portador, tindrà punts de foc a la boca i a la cua.

Fins a la segona setmana de desembre hi ha temps per aportar fons als 2.500 euros que necessita la colla amb els quals es finançarà la bèstia i els quatre tabals que l’acompanyaran en les sortides, en aquest cas construïts per Xixo Luthiers.

Entre les recompenses que s’ofereixen a la pàgina de Tot Suma hi ha polseres, bosses “tote” i samarretes. Pels qui aportin 50 € euros, se’ls gravarà el seu nom en una placa que es col·locarà a l’interior de la figura.

Mural del bestiari festiu tarragoní

Ja per acabar, coincidint amb el Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre), la colla de la Mulassa de Tarragona ha començat una campanya de micromecenatge per recollir fons per a la creació d’un mural d’art urbà sobre el bestiari festiu tarragoní.

El dissenyador i també il·lustrador Edu Polo, originari de Tarragona, s’encarregaria d’elaborar aquesta obra que s’emmarca en els actes del 35è aniversari de la Mulassa de Tarragona i que té com a objectiu fer un homenatge a totes les bèsties de la ciutat: el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, l’Àliga, el Lleó, la Cucafera i la Mulassa.

El mural s’inspira en els fulls de rengle de les processons de Corpus del segle XVIII i, tal com explica la colla, “es farà realitat a l’Escola Saavedra, que fa anys que reivindica una intervenció d’aquest tipus a les seves instal·lacions”. De moment, però, no es farà públic el disseny per mantenir la sorpresa.

Entre les recompenses que ofereix l’entitat tarragonina hi ha: una invitació per acudir a l’acte d’inauguració del mural i participar com a mecenes en la foto de família. Pels qui aportin un import més alt, també s’ofereix un llibre de la col·lecció dels Contes del Seguici o bé una làmina del mural signada per l’artista.

En total, es preveuen aconseguir 1.500 euros, que serviran per ajudar a cobrir les despeses del projecte artístic (2.000 euros), la compra de material (500 euros) i la producció d’un acte d’inauguració, conjuntament amb les subvencions que ha rebut l’entitat. Hi ha temps fins a finals d’any.

Enllaç a la campanya: https://www.verkami.com/projects/34393-mural-del-bestiari-festiu-de-tarragona