El primer Consolat del Bestiari queda inaugurat amb la descoberta d’una rajola commemorativa

El passat divendres 4 de novembre va tenir lloc el primer acte de nomenament d’un Consulat del Bestiari. En el marc del desè aniversari del Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, l’ambaixador 2022 del bestiari festiu, Jordi Cubillos, va descobrir la rajola que indica que a partir d’ara aquest equipament servirà d’enllaç permanent entre les entitats, la ciutadania i l’Agrupació del Bestiari en tots els temes referents a aquest col·lectiu.

Entre els assistents a l’acte hi va ser Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, que va destacar l’original  idea que la federació “va comprar molt ràpid”. “Tant de bo tots els ambaixadors fossin com en Jordi, que s’ha desviscut per promoure el món del bestiari”.

Cubillos, per la seva banda, va explicar que li feia especial il·lusió que La Violeta i tot el que representa rebés aquest tractament diplomàtic per la seva vinculació personal amb el bestiari del barri. Ell mateix al costat del seu germà, en Toni Parra i en Pep Fornés, van ser els primers portants del Drac de Gràcia: es van encarregar de traslladar-lo des del Taller El Ingenio fins al carrer Ferran, on esperava un camió per portar-lo a Gràcia.

“S’ha de reconèixer que tant la Violeta com les colles de cultura popular del barri esteu fent una feina estupendíssima, no es pot dir d’altra manera”, va afegir fent referència al desè aniversari del centre cultural. Per cloure l’acte, tant l’Atzeries com el Drac de Gràcia van fer una encesa de lluïment en honor al Consulat.

Notícies relacionades