La Víbria de Tarragona estrena logotip amb motiu del seu 30 aniversari

Coneguda com la Serrallenca, la Víbria de Tarragona està d’aniversari. L’any vinent, una de les bèsties més carismàtiques i estimades del Seguici de la ciutat complirà 30 anys. La Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona –entitat mare de la Víbria-, vol celebrar l’esdeveniment amb tots els tarragonins i tarragonines.

És per aquest motiu, que s’estan preparant un seguit d’actes festius i culturals, destinats a tots els públics. Actualment, s’està treballant per poder fer un correfoc especial per Sant Pere –al mes de juny-, i s’estan posant tots els esforços per poder presentar els nous vestits de la Víbria durant les Festes de Santa Tecla.

La Víbria de Tarragona és una bèstia que va néixer l’any 1993 de la mà dels Diables Voramar del Serrallo. Construïda per Josep Agustí, la figura barreja els pits i el ventre de dona amb el cap, el bec i les potes d’àguila. La llengua és de serp, la cua de drac i les ales una barreja de ratpenat i àguila. Es tracta d’una bèstia que té una simbologia que la situa entre les forces del mal.

Per anar obrint boca, l’entitat vol presentar el logotip de l’aniversari. És obra d’Albert Mercadé, membre de la colla. Seguint la mateixa línia de fa anys, l’entitat aposta pel talent propi. Mercadé ha destacat en el disseny els cinc elements més característics de la Víbria. D’aquesta manera, la ciutadania trobarà en la imatge l’essència de la bèstia i tot allò que representa.

 

Si voleu conèixer alguns dels detalls que s’amaguen darrere la Víbria de Tarragona, podeu escoltar el podcast que l’any passat van fer tres estudiants de comunicació de la URV, entrevistant el seu cap de colla, Jordi Grau.

https://www.ivoox.com/01-la-vibria-tarragona-audios-mp3_rf_88291772_1.html