Torna la Trobada de Bestiari Domèstic de Castelló de la Plana amb més música que mai

Després de dos anys sense haver-se pogut celebrar de forma presencial, dissabte 21 de gener torna la Trobada de Bestiari Domèstic de Castelló, que enguany arriba a la quinzena edició. Mulasses, dracs i, fins i tot, un isard i un bou, seran les bèsties participants d’un acte que s’emmarca en la festa de Sant Antoni i que enguany tindrà més música que mai.

L’esdeveniment, com sempre, es farà al Grau de Castelló, és a dir, el districte marítim de Castelló de la Plana, i durarà des de les sis de la tarda fins a les dotze de la nit. Seran sis hores de balls, música, pirotècnia i bestiari. A les set, a més, la colla Botafocs, organitzadora de l’acte, recitarà uns versos sobre la “Vida i miracles de Sant Antoni” i escenificarà la lluita del sant amb les temptacions del dimoni.

Un altre dels moments especials de la festa serà a les 19.30 h, quan es faci el lliurament de records i actuï el grup de dansa tradicional Illes Columbretes. En aquesta estona també se sortejarà el Porquet (no convencional) de Sant Antoni. A les 20 h tindrà lloc el correfoc La Diablera i a les 21 h s’encendrà la gran foguera (a Castelló s’anomena “barraca”) a la plaça Verge del Carme. Per acabar la festa, al Saló d’actes del Casal Jove actuaran dos combos de l’escola de música Mondo Rítmic a les 22.30 h: “L’escuadró de mitjanit” i “Delirio compartido”.

Rafel Pérez, president de l’entitat castellonenca, explica que en els quinze anys que fa que se celebra la Trobada de Bestiari Domèstic, han passat per la ciutat una seixantena de colles de bestiari, buscant que sempre vinguessin de diferents municipis. Enguany serà el torn de la Colla Gegantera La Patufa, que portarà la Mulassa i l’Isard de Llinars del Vallès. També vindrà l’Associació Colla del Godrac de Mataró, amb la figura d’aigua i foc que rep el mateix nom, així com la colla del Bou de Montornès del Vallès.

L’any 2021, l’associació Botafocs de Castelló de la Plana, va rebre el segon Premi BEST a una entitat federada per la celebració de Sant Antoni i la Trobada de Bestiari Domèstic. Enguany l’entitat tornarà a recuperar l’espai públic per celebrar una de les seves festes més assenyalades.