La Mulassa de Mataró celebra el seu cinquè aniversari amb l’estrena d’un nou ball

El pròxim dissabte 11 de febrer, coincidint amb la prèvia del Carnestoltes de la ciutat, la Mulassa de Mataró celebrarà el seu 5è aniversari. Fa cinc anys que va sortir des de l’interior de la Basílica de Santa Maria donant-se a conèixer a tota la ciutadania en una gran festa. Des d’aleshores, la figura ha encapçalat la comitiva del Ball de Gitanes de Mataró en la seva dansa, ja sigui a la plaça de Santa Anna o, actualment, al Parc Vell.

Enguany la festa tindrà novetats. En primer lloc, els portadors de la figura lluiran nou vestuari amb el disseny original de Pau Fernández. Tanmateix, la figura estrenarà nova marxa i ball: Picarols i cascavells, amb música i coreografia realitzada per membres dels Mestres del Gai Saber.

Des de la seva estrena l’any 2018, la figura ja s’ha passejat per diversos indrets del territori: Sant Cugat del Vallès, Girona, Barcelona, Sabadell i l’Hospitalet de Llobregat i, fins i tot, a Arjona (Jaén). També ha fet d’amfitriona d’altres balls i entremesos d’allò més singulars com la Mulassa de Reus, la de Tarragona, el Lleó de Manresa i l’Àliga d’Agramunt, entre d’altres.

Una festa plena de música

El cinquè aniversari de la Mulassa de Mataró coincideix aquest 2023 amb les dates del Rebombori, és a dir, la gran festa que cada any organitza la seva colla i que ja arriba a la VIIIa edició. Així, el pròxim 11 de febrer la figura convidarà diversos entremesos del territori: el Ball de Cercolets de Valls, la Mulassa de Sabadell, el Lleó de Gràcia de Barcelona i l’Àliga de Terrassa.

Tal com es pot veure al cartell, obra de la premianenca Aurembiaix Abadal, els actes que es faran seran els següents:

  • A les 17 h: Mostra de bèsties a la plaça de Santa Anna
  • A les 17.30 h: Arribada de la Mulassa de Mataró
  • A les 18 h: Cercavila fins a Santa Maria
  • A les 19 h: Mostra de balls
  • A les 19.45 h: +Folk amb Marcel Casellas

Així doncs, després d’una passejada pel centre de la ciutat, la festa culminarà a la plaça de Santa Maria on se celebrarà una mostra de balls i Marcel Casellas oferirà un concert commemoratiu dins el cicle +Folk.