Els tabalers del Drac de la Geltrú fan el canvi a tabals tradicionals.

L’entitat ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma

Els tabalers del Drac de la Geltrú renovaran aquesta Festa Major de Vilanova i la Geltrú tots els instruments i deixaran d’utilitzar els tabals metàl·lics que han fet servir fins ara. Des de la colla aprofitaran aquest canvi per passar a tabals tradicionals i ho fan coincidint amb els 40 anys del grup de tabalers del Drac de la Geltrú.

La colla, diu, recupera els tabals tradicionals i torna als orígens. I és que ja va ser un primer tabal de pell (l’antic tabal dels manaies de la Geltrú) el que va acompanyar el Drac ‘Tigre’ els primers anys, des de 1978 i fins que no es consolida la colla pròpia de tabalers, el 1983. L’associació ha encarregat els nous tabals de pell de la colla gran a l’artesà penedesenc Xixo Luthier. En total, 27 tabals, 2 caixes i un bombo.

El pressupost d’aquest projecte supera els 7.000 euros i la colla ha iniciat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma TotSuma per aconseguir, almenys, 3.000 euros a través de les aportacions dels mecenes que tenen, a canvi, diferents recompenses com marxandatge exclusiu dels 40 anys dels tabalers del Drac de la Geltrú.

Amb la voluntat de poder assolir aquest objectiu des de l’entitat han previst estrenar els nous tabals de pell de la colla adulta el 23 de juliol en el marc de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú. Aquest dia es podrà veure ja les tres colles de tabals del Drac de la Geltrú amb tabals tradicionals, ja que els tabalers del drac petit i dels dracs infantils Bessons ja toquen amb aquest tipus d’instruments. Amb aquesta renovació tots els tabals de la colla del Drac de la Geltrú ja tindran la mateixa línia.

La campanya està oberta fins a finals del mes de maig i l’aportació mínima és de cinc euros.

http://www.totsuma.cat/projecte/2007/recuperacio-tabals-tradicionals-del-drac-de-la-geltru

Foto: Ramon Saumell. Calafell 1982