Ja tenim els guanyadors de la 14a edició del Festival d’Enceses

La plaça Major d’Artesà de Lleida es va omplir de foc i pólvora amb la 14a edició del Festival Enceses
El primer premi d’aquesta edició va ser pel Bou de Santpedor

El Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida, organitzat per la colla d’El Griu d’Artesa de Lleida i que va tenir lloc el passat dissabte 1 de juliol de 2023, ens va deixar uns lluïments de foc espectaculars de totes les bèsties participants.

El Festival d’Enceses del Bestiari de Catalunya pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble.

La trobada va constar de 3 enceses per cada colla participant, un total de 5. A la primera ronda d’enceses les bèsties mostraven com cremaven entre la multitud de públic; a la segona ronda, la bèstia ball al ritme d’una música composta expressament per a l’ocasió; i a la tercera ronda, la bèstia fa un lluïment individual.

El jurat estava format per persones que formen part del món de la cultura i del foc. La presidenta del jurat, Mariona Rebull alcaldessa d’Artesa de Lleida. Els membres del jurat amb dret a vot van ser Jordi Mullor, vicepresident de protocol de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya; Pau Benavent, ambaixador del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya 2023; Jordi Cubillos, membre de la Coordinadora dels Balls de Diables Tradicionals; Pau Juvilla, guanyador de la IV Experiència Griu – edició 2022; i David Montes Gonzalez representant de Pirotècnia Catalana.

Els premis del Festival d’Enceses 2023 i els premiats d’aquesta edició van ser els següents: 

Premis GRIU, concedits per l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
Primer premi Bou Brufat de Santpedor (Bages) – 1.300 €
Segon premi Aguilot de Bonastre – 1.100 €
Tercer premi Banyut de Solivella (Conca de Barberà) – 900 €

Premis Participació, concedits per l’Organització del Festival
Quart premi  Pau de Foc (Anoia) – 700 €
Cinquè premi Vírbola de Riells i Viabrea (La Selva) – 700 € 

Moltes felicitats a totes les colles participants pels premis i, sobretot, per l’espectacularitat dels lluïments de foc.

Més informació a www.griuartesadelleida.cat/festival-denceses-del-bestiari-de-catalunya/