Participa en el Festivitas Bestiarium 2023 el proper 3 de desembre a Sant Vicenç dels Horts

A totes les entitas federades de l’agrupació,

Ja us podem anunciar que la gala del Festivitas Bestiarum del 2023 es durà a terme el diumenge 3 de desembre a Sant Vicenç dels Horts. Una gala que enguany arriba a la seva 10a edició, tot reivindicant el Dia Europeu del Bestiari Festiu.

Com cada any, la gala es podrà seguir en directe pel nostre canal de Youtube, i comptarà amb interpretació de llenguatge de signes.

Amb aquest anunci, queda obert el termini per a presentar les vostres candidatures als Premis BEST. Heu organitzat aquest any alguna activitat significativa, original, extraordinària o diferent? Heu celebrat l’aniversari de l’entitat i/o de la figura del bestiari?

Presenteu un projecte als Premis BEST! (Abans del 24 de novembre)

La voluntat d’aquest premi és donar un reconeixement a aquells projectes i/o activitats duts a terme durant l’any 2022, de qualsevol temàtica/motivació i/o format divers.

El Jurat valorarà de tots els projectes presentats la seva singularitat, qualitat i solidesa, la seva trajectòria en cas de celebracions anuals, la incidència vers la societat, la capacitat per aportar idees originals i innovadores, la incorporació d’iniciatives solidàries, així com l’aportació d’elements que fomentin la conservació, pervivència i/o recuperació de tradicions.

No es podran presentar projectes que hagin estat premiats en les darreres edicions.

Els Premis BEST es van convocar per primera vegada l’any 2014, amb l’objectiu de donar un reconeixement públic a aquells projectes singulars de les entitats que formen part del món del bestiari festiu. No esdevenen un mer agraïment, sinó que també dónen visibilitat a la tasca que duem a terme les entitats. A més, les propostes guanyadores esdevenen com a models per engrescar a altres col·lectius a generar nous formats i noves propostes en el seu entorn.

Voleu participar de la cercavila? (Abans del diumenge 19 de novembre)

Es busquen 5 figures de bestiari festiu.En tractar-se d’una mostra representativa, s’escolliran els participants segons criteri territorial i de diversitat de tipologies.

Les entitats que estigueu interessades, heu enviar la sol·licitud amb la fitxa tècnica de la figura i alguna fotografia a: info@bestiari.cat.(Abans del 19 de novembre).

Les entitats que finalment puguin participar, se’ls convocarà el dia de la gala sobre les 9h. S’oferirà un esmorzar i a continuació es farà una cercavila tranquil·la (sense foc).

En acabar la gala del Festivitas Bestiarum, es farà una encesa de lluïment amb artificis pirotècnics (si la bèstia és de foc).Es preveu que tot l’acte finalitzi a les 14h.

S’ofereix, pirotècnia per les figures de foc, esmorzar per a unes 20 persones per colla, i una compensació de 200,00 € pel transport de la figura.

Voleu assistir a la gala?