La Fira del Gall de Vilafranca acull la 26a Mostra de bestiari festiu de ploma

Diumenge 17 de desembre un munt de bestiari festiu de ploma va participar a la 26a Mostra de bestiari festiu de ploma amb un munt d’activitats i una cercavila multitudinària.

El 16 i 17 de desembre, Vilafranca del Penedès es va convertir en l’epicentre gastronòmic de Catalunya amb la tradicional Fira del Gall. Durant el diumenge, el bestiari festiu de ploma (galls, gallines, grius, falcons, etc.) van  tenir una presència destacada amb un munt d’activitats per tots els públics durant la 26a Mostra de bestiari festiu de ploma.

Enguany, els quatre amfitrions vilafranquins: el Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àguila de Sant Julià i l’Aguileta Tramuntana van estar acompanyats pel Falcó d’Alcover, El Griu del Mercadal Infernal, el Gall, Gallines i Pollets d’Esparreguera i el Dracgall de Castellgalí. Animals emplomats de totes les formes, mides i colors, que van participar de totes les activitats programades per la 26a mostra.

A les 10 h del matí de diumenge, el públic ja va poder visitar totes les bèsties participants plantades a la plaça de la Gastronomia i a les 11 h la Gallina Ballarica va recollir els xumets d’aquells infants que li van entregar a canvi d’un dolç de record. A les 12h, va engegar la cercavila que es va passejar per l’avinguda de Catalunya, els carrers d’Hermenegild Clascar i de Sant Bernat, la plaça de Jaume I, el carrer d’Escudellers, la plaça de la Constitució, el carrer de la Parellada, la Rambla de Nostra Senyora, la plaça de Llorens i Barba, els carrers de la Palma i de Sant Joan, la plaça de Sant Joan i la plaça de la Vila. Un cop acabada la cercavila, cada colla va oferir la seva ballada de lluïment per tancar una diada esplèndida.

En aquest enllaç podeu llegir i veure el vídeo resum de la mà de RTVV 
Us deixem un recull de fotografies de Marc Rodera i Jordi Cubillos: