XXVIa Mostra de Bestiari Festiu de Ploma

Per Nadal, els galls i gallines ocuparan de nou llocs destacats a la taula, a les fires i als mercats, a les cançons populars i a les misses. I tornaran també al carrer, amb ocasió de la XXVI Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de Vilafranca del Penedès, una cita inel·ludible per les bèsties de ploma.

Amb més de tres-cents anys d’història, la Fira del Gall torna amb més força que mai celebrant la 359a edició. Vilafranca del Penedès es convertirà com cada any en l’epicentre gastronòmic de Catalunya. Una oportunitat única per posar en valor la qualitat del Gall del Penedès amb IGP i tastar-lo amb una gran varietat de receptes mentre es fa un maridatge amb vins de la D.O.Penedès.

Activitats per a tota la família, cultura, tradicions i artesania per gaudir d’un cap de setmana únic. No us ho podeu perdre. Una d’elles és la XXVIa Mostra de Bestiari Festiu de Ploma. Una de les cites més rellevants del calendari bestiari festiu, que ofereix una bona representació de les bèsties amb plomes i ales del país: aviram, aus i rapinyaires i també éssers fantàstics i mitològics.

A la festa d’enguany hi participaran El Gall Tomasot, la Gallina Ballarica, l’Àliga del Barri de Sant Julià i l’Aligueta Tramuntana fan d’amfitrions de les bèsties de ploma convidades: Falcó d’Alcover; El Griu de Barcelona; Gall, Gallines i Pollets d’Esparreguera i Dracgall de Castellgalí.
El programa de la festa començarà a les 10 h, amb l’arribada i plantada del bestiari a l’avinguda de Catalunya, davant de la carpa gastronòmica. A les 11h els infants podran portar el seu xumet a la Gallina Ballarica, a canvi d’un dolç record i al migdia una cercavila fins a la plaça de la Vila, on es farà la ballada de lluïment.