L’Agrupació del Bestiari Festiu obre les seves portes el dissabte 3 de juny (DASC)

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya organitza l’acte “Fes-te la bèstia. Obrim la Gàbia” per al proper dissabte 3 de juny a Vilafranca del Penedès.

En un format poc habitual al que estem acostumats, es plantaran fins a mitja dotzena de figures de bestiari festiu a la Plaça del Tívoli per tal d’apropar-se a la societat i obrir les portes de la Seu social de l’Agrupació. L’acte està pensat per donar a conèixer la riquesa i varietat del bestiari festiu català al públic infantil i familiar, i està vinculat a la commemoració del Dia de l’Associacionisme Cultural, impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Hi participen les següents figures de bestiari festiu: Les puces del Caramot (El Vendrell), la Mulassa Feixuga (El Vendrell), el Drac Petit de Montornès, la Cucafera de l’Ampa Escola Els Ganxets (Reus), la Fura de la Vegueria del Penedès i el Drac de l’Agrupació.

Durant tot el matí, els més menuts podran gaudir de diferents activitats infantils o, fins i tot, emprovar-se alguna figura de bestiari. A les 12h, s’oferirà una sessió de conta contes a càrrec de l’Editorial El Cep i la Nansa. L’acte clourà amb una cercavila pels carrers més propers a la plaça.

A més, durant bona part del matí, els assistents podran visitar la Seu social de l’Agrupació, per tal de conèixer de primera mà l’activitat que duu a terme la federació, a més de conèixer l’espai de reunió i atenció a les entitats federades.

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya és la federació nacional que aplega a les entitats que tenen elements de bestiari festiu. Actualment aplega a més de 215 entitats, que representen a més de 500 figures de bestiari festiu. Des dels seus inicis, ara ja fa vint anys, té ubicada la seu social a Vilafranca del Penedès, on manté un vincle proper amb la ciutat.

Cartell i programa d’actes: