Tomàs Molina participa de La Nit del Tararot

El passat dissabte 13 de maig, en el marc de la Festa Major de Tàrrega, l’Associació Guixanet organitzà una nova edició de La Nit del Tararot. Es tracta d’un espectacle on hi participa la cultura popular de la capital urgellenca – més la col·laboració d’elements de fora – amb un format del tot innovador i modern. L’espectacle de cultura popular destaca a nivell visual i sonor i trenca tots els esterotips d’aquesta matèria i, com és habitual, fa que el públic sigui partícep de la festa buscant la màxima interacció amb els elements actuants d’arreu del territori català com els castells i els falcons. Sota el fil argumental de la rivalitat històrica entre dos barris de Tàrrega, el barri del Carme i el de la Mercè, es crea un espectacle teatralitzat on els elements festius targarins combinats amb els elements festius convidats que es mantenen en un absolut secret, participen en la seva màxima expressió festiva sota la batuta d‘un pregoner que fa de fil conductor de l’obra. La tradicional pedregada clourà com és habitual l’espectacle durant el qual l’organització es reserva una sorpresa d’última hora. L’espectacle evoluciona i es reinventa any rere any. L’Ambaixador del Bestiari Festiu 2017 – en Tomàs Molina – hi fou present, apareixent en un moment de l’espectacle.

La Nit del Tararot va estar guardonat amb el Premi BEST l’any 2016, que convoca l’Agrupació del BEstiari Festiu i Popular de Catalunya.

Les figures de bestiari festiu participants en aquesta edició foren:

– Voltor, voltora i voltorets, de La Bisbal d’Empordà.
– Boc de Can Bernet, de Sant Cugat
– Mamut Venux, de Sant Vicenç dels Horts
– La Morena de Salou
– La Galera de Cambrils
– L’Anguila Murtrassa, de Gavà
– El Griu d’Artesa de Lleida
– El drac d’Agramunt
– Mulassa de Tarragona
– Mulassa de Falset

A banda, també hi va participar el bestiari de Guixanet:

– Els Cavalles de Tàrrega
– Lo tossino
– La verreta
– L’Aliga de Tàrrega
– L’Àliga petita

 

Fotografies: Jaume Solé