Per Santa Eulàlia arriba l’acte central dels 450 anys de la Mulassa de Barcelona

En el marc de les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona se celebra l’Exposició i Cercavila de Mulasses d’arreu de Catalunya i de més enllà.

Enguany, la Mulassa de Barcelona està de celebració ja que arriba als seus 450 anys d’història. Per això els seus portadors, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi han preparat una sèrie d’actes, exposicions i sorpreses per a celebrar-ho, que ompliran tot l’any 2018.

I aquests propers dies arriba l’acte central de la celebració. En motiu de les Festes de Santa Eulàlia, Festa Major d’hivern de la Ciutat Comtal, Barcelona es prepara per rebre un seguit de mules i mulasses vingudes d’arreu. En total, deu convidades que junt la Mulassa barcelonina s’exposaran al Palau de la Virreina, espai que cada any acull una exposició d’imatgeria festiva en motiu de les festes.

Des de dissabte 3 fins diumenge 11 de febrer s’hi podran trobar una selecció de mulasses amb trets ben diferenciats; des d’algunes peces centenàries (com les de Reus i Sant Feliu de Pallerols) fins a d’altres més joves (Vic) passant per mules realistes (Tarragona) i d’altres que recorden les antigues guites (la Mula Baba de Girona). La mostra també servirà per posar en valor el paper de les mulassetes com a pal de paler per fer pedrera entre la canalla. Per això es comptarà amb dos exemples clars: la Mulassa i la Mulasseta de Montblanc, i la Mulassa i la Somera de Falset. A més, des de fora de Catalunya es desplaçarà fins a Barcelona la Haca Traca Almalafa, la Mulassa de Castelló de la Plana.

Dissabte 10 a les 11h del matí al Palau de la Virreina hi haurà una activitat inusual. La Mulassa de Girona, la Mula Baba, té un teatre de titelles dins seus i aprofitant la seva visita a Barcelona ha preparat un espectacle de titelles que de ben segur deixarà bocabadats a tots els que s’hi apropin.

I diumenge 11 a la tarda arribarà l’esperada Cercavila de Mulasses. A les 17h la majoria de les mules que han estat exposades durant una setmana sortiran del Palau de la Virreina i baixaran a la Rambla i el carrer Ferran fins a la plaça de Sant Jaume, on tindrà lloc la mostra dels balls de lluïments de cadascuna de les convidades. A més, durant la tarda s’espera que hi hagi alguna sorpresa.

L’acte acabarà amb la tornada al Palau de la Virreina de totes les Mulasses, que s’acomiadaran de la barcelonina d’una manera força especial.

Durant tot l’any la Mulassa organitza un concurs de fotografia a Instagram fent servir l’etiqueta #concurs450 a través del qual es poden aconseguir premis cada mes. Les bases es poden consultar a www.gegantsdelpi.cat.