El proper dimecres 25 d’abril, presentació del projecte “Inventari del Bestiari Festiu”

A totes les entitats federades, institucions i entitats culturals:

El proper dimecres 25 d’abril de 2018, a les 18:30h, tindrà lloc la presentació del projecte “Inventari del Bestiari Festiu”, al Centre Cultural La Violeta de Gràcia (Carrer Maspons 6, 08012 La Vila de Gràcia, Barcelona). Es prega confirmar assistència. En acabar l’acte, es servirà un petit refrigeri per als assistents.

La Catalogació del Bestiari Festiu

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya va iniciar l’any 2015 un projecte de recerca per a catalogar els elements de bestiari festiu d’arreu del nostre país, amb l’objectiu d’obtenir un cens actualitzat de les figures en actiu, obert a la societat. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, la Fundación Bancaria La Caixa, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.

A banda de l’obtenció i gestió d’un cens, un inventari com aquest resulta de gran utilitat per a que aquesta informació pugui perviure al llarg dels anys. A més, permet que la comunitat científica en pugui fer ús als diferents projectes de recerca. La col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner ha permès unificar criteris de catalogació i permetrà, en un futur, poder vincular els elements amb fitxes de diferents inventaris de Patrimoni Cultural Immaterial impulsats en diferents punts del territori.

El Bestiari Festiu Europeu

Una de les metes de l’Agrupació del Bestiari en el camp de la recerca és impulsar la catalogació dels elements de bestiari festiu a nivell europeu, un cop consolidat el projecte a nivell del principat.