Es presenta la representació de Catalunya a l’Smithsonian Folklife Festival (Washington, del 27 de juny al 8 de juliol)

Aquesta setmana, la Generalitat de Catalunya ha presentat oficialment i davant els mitjans la representació de Catalunya a l’Smithsonian Folklife Festival, considerat el certamen més important del món dedicat al patrimoni cultural i immaterial, que enguany celebra la seva 51a edició al National Mall de Washington. Aquest és un espai considerat epicentre cultural d’Estats Units, donat que està rodejat del Capitoli, el monument a George Washington i una setzena dels museus més importants del país.

La presència catalana s’estructura en quatre espais diferenciats:

  1. Quatre espais dedicats a: els Pirineus, la vida rural, la ciutat i la Mediterrània amb la voluntat de mostrar el patrimoni immaterial del país des d’una òptica geogràfica.
  2. Un espai central, inspirat en una Plaça Major, que comptarà amb un escenari per actuacions.
  3. Un espai “Ateneu”, espai de trobada entre els participants i els assistents, on tindran lloc les conferències i l’intercanvi d’experiències.
  4. Un espai “Rambla” per fer demostracions d’artesania i de dansa, i pel seguici i la imatgeria festiva

En aquesta delegació hi seran presents castellers, gegants, músics, diables i artesans. Però, a més, el bestiari festiu hi tindrà un paper destacat en representació de tot el col·lectiu. En concret, el seguici festiu estarà format per:

  • els Gegants En Treball i Na Cultura (Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya)
  • el Drac de l’Agrupació i la Fura de la Vegueria Penedès (Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya)
  • l’Arpella del Barri Gòtic (Associació de Festes de la Plaça Nova)
  • els Gegants Vells d’Oliana (Associació de Geganters i Grallers d’Oliana)
  • els Diables d’Igualada

Què és l’Smithsonian Folklife Festival?

L’Smithsonian Folklife Festival, iniciat el 1967, és una exposició internacional de patrimoni cultural viu que l’Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage organitza anualment a l’aire lliure al National Mall de Washington DC durant deu dies, entre juny i juliol. El Festival és l’esdeveniment cultural anual més gran de la capital dels EUA i alhora té un gran impacte i retorn en el país que hi és representat. Aplega més d’un milió de visitants, la majoria turistes dels mateixos EUA, i la premsa nordamericana se’n fa també ampli ressò.

Per a més informació, feu clic en aquest enllaç.