Uneix-te a celebrar el Dia de l’Associacionisme Cultural organitzant actes de l’1 al 3 de juny

Ens plau informar-vos que ja està disponible la informació del Dia de l’Associacionisme Cultural 2018 (DASC). Per quart any, us convidem a obrir les portes de les vostres entitats i equipaments a la ciutadania per donar a conèixer la gran riquesa del teixit associatiu cultural del nostre país a través de xerrades, exposicions, assajos oberts, concerts, tallers, etc. Aquest any les jornades de portes obertes es celebraran des del divendres 1 al diumenge 3 de juny.

Podeu introduir les propostes d’activitat al formulari que trobareu a la pàgina del DASC (cultura.gencat.cat/DASC). Preveiem fer la difusió de les activitats a través dels canals de comunicació institucionals habituals. Us recordem que podeu utilitzar l’etiqueta #DASC2018 per difondre les vostres activitats a les xarxes socials.

El DASC i l’Any Europeu del Patrimoni Cultural

Aquest any es celebra l’Any Europeu del Patrimoni Cultural (AEPC) i la Generalitat de Catalunya anima a les entitats del país a participar i enriquir amb les seves propostes aquesta celebració.

Les entitats i associacions culturals i els equipaments culturals associatius constitueixen una part molt important del nostre patrimoni cultural immaterial. Des de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural considerem que les dues commemoracions es complementen perfectament i per aquest motiu us animem a que les propostes que presenteu pel DASC2018 també s’adhereixin a l’AEPC. No caldrà que feu dues peticions ja que ho podreu fer tot des del formulari del DASC2018. Des del Departament de Cultura ja gestionarem la seva inclusió a les dues celebracions. Aquesta acció us permetrà obtenir l’autorització per a la utilització dels dos logotips commemoratius.

Al web de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural (http://cultura.gencat.cat/ca/anypatrimoni/inici/) hi trobareu tota la informació i un formulari específic per si voleu inscriure altres activitats a l’AEPC diferents a les que vulgueu celebrar en motiu del DASC2018.

Per qualsevol dubte us podeu adreçar a cpt.cultura@gencat.cat o al telèfon 935671072.

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ens hi sumem novament, procurant fer difusió de les activitats que impulsen les entitats federades al voltant del Dia de l’Associacionisme Cultural, així com també organitzant l’acte “Obrim la Gàbia. Fes-te la bèstia”, a Vilafranca del Penedès, tot just davant la seu social de la federació. Enguany es preveu repetir la iniciativa.

(font: Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya)