El Drac de Santa Margarida, de la Riera de Gaià, s’emporta el primer premi del Xè Festival d’Enceses de Bestiari

El passat dissabte, 7 de juliol de 2018, Artesa de Lleida acollí de nou el Festival d’Enceses. Enguany, carregada de novetats en motiu de la seva desena edició.

El Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble.

Previ als lluïments de concurs, els assistents han pogut gaudir d’una plantada de bestiari festiu amb foc, on s’hi han aplegat les figures guanyadores de les nou edicions anteriors.

Enguany, hi han participat quatre elements de bestiari festiu, on capitaneja el rànquing el Drac de Santa Margarida, de la Riera de Gaià, que ha quedat en primera posició. Com ja és tradició, el grup “Cronistes” ha estat l’encarregat d’amenitzar musicalment el festival.

Un Jurat Popular ha estat l’encarregat de valorar la posta plàstica de l’encesa, Bèstia en combinació amb el foc, el ball de protocol i escenificació, els colors, el tipus de pirotècnia, la durada de l’encesa i les ganes de gresca de cada una de les ballades dutes a terme pels participants.

La relació dels premiats ha estat:

  • 1r premi, de 1.300€, concedit i patrocinat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya: Drac de Santa Margarida, de la Riera de Gaià
  • 2n premi, de 1.100€: La Galera, de Cambrils
  • 3r premi, de 900€: Drac Baluk, de Terrassa
  • 4t premi, de 700€: Drac Dom Fumera, de Badalona
  • Premi Popular: Drac Baluk de Terrassa

A tots ells, enhorabona i gràcies per aquests lluïments!!

Enllaç al vídeo: https://youtu.be/x2zxsSTYQok

Enllaç a la galeria de fotografies oficials: https://www.flickr.com/photos/elgriu/albums/72157695805566202