Es publica el llibre del III Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània

Portada llibre

Amb el títol Els sons del foc: la pirotècnia a les festes, ja està a la venda el llibre del III Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània. Tal com informa el portal festes.org, el volum, coordinat per Eudald González, fa un recull de les comunicacions i ponències que van tenir lloc a Gandia els dies 13, 14 i 15 d’abril del 2018 durant la celebració d’aquest congrés sobre focs festius.

El paper de la pirotècnia

Quin paper té la pirotècnia en les festes populars? Quin ús se’n fa actualment? Aquestes són algunes de les preguntes que van respondre els ponents durant la celebració del III Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània. L’acte va servir per posar sobre la taula diferents temes relacionats amb la pirotècnia. Per exemple, es va parlar de la normativa relacionada amb la manipulació d’elements pirotècnics i els seus efectes en l’evolució de la festa.

El simposi d’Andorra

Aquest 2019 el IV Simposi Internacional Focs Festius a la Mediterrània s’ha fet a Andorra. Els dies 22, 23 i 24 de novembre es va celebrar aquest acte que va comptar amb la participació d’una desena de ponents.

Durant el congrés es va voler analitzar el foc i la seva simbologia vinculada a rituals pagans, al calendari festiu cristià i a esdeveniments de la vida quotidiana. També es va parlar dels reconeixements, com la declaració de la Unesco, i la incidència real que tenen en les diferents festivitats. Finalment, un altre dels temes que es va tractar va ser el paper del teixit associatiu a l’hora de mantenir la tradició i salvaguardar les diferents festes del foc.

El simposi de les Illes Balears

De cara a l’any que ve, el V Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània se celebrarà a Mallorca. Segons el portal ARA Balears, la convenció es dedicarà a explorar la figura festiva del dimoni i tindrà dues parts ben diferenciades: una serà més de debat i anàlisi i l’altra estarà dedicada als espectacles i a fer una mostra de les festes amb foc que hi ha a Mallorca.