La 2a Gala de l’Any d’Adifolk se celebrarà el 30 de novembre a Gironella (Berguedà)

1a Gala Adifolk Montblanc

Són moltes i diverses les entitats culturals que col·laboren cada any en les activitats organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk). Per a reconèixer tota aquesta feina, el dissabte 30 de novembre se celebrarà a Gironella (Berguedà) la 2a Gala de l’Any d’Adifolk. Durant la cerimònia, que tindrà lloc al Local del Blat, a les 6 de la tarda, es farà públic els guardonats en les categories Premi al Grup de l’Any 2019, Premi a la Federació de l’Any 2019 i Premi a la Persona de l’Any 2019.

La gala comptarà amb una representació de la cultura popular de Gironella. Seran una desena les associacions de la vila berguedana que hi participaran: Geganters i Grallers de Gironella, Coral Infantil Les Veus de Gironella, Coral Estel, Coral V9, Esbart Sant Jordi de Gironella, Grup de Teatre La Paparra, Grup de Teatre La Closca, Calamars en Tinta – Grup de Poesia, Banda de música de l’Escola de Música de Gironella i el Pubillatge de Gironella. Tampoc hi faltarà en l’àmbit nacional el Foment de les Tradicions Catalanes representat per la Pubilla i l’Hereu de Catalunya i la resta de Títols Nacionals d’aquest 2019.

Durant la cerimònia es farà un repàs de les activitats organitzades per Adifolk l’any 2019: el 32è Aplec Internacional a Copenhaguen (Dinamarca), la tercera edició de la Diada d’Adifolk a Perpinyà emmarcada dins els actes de la “Capital de la Sardana 2019”, les 47enes Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya, així com la participació d’Adifolk en els principals esdeveniments del món de la cultura popular arreu de Catalunya.

Un dels moments més esperats de la vetllada arribarà amb la proclamació de la ciutat europea que acollirà el 33è Aplec Internacional 2020, la gran mostra de la cultura popular catalana a l’exterior.

Cartell de la 2a Gala de l'Any d'Adifolk
Cartell de la 2a Gala de l’Any d’Adifolk