L’Àliga de Cardona busca nous balladors dins del municipi

Àliga de Cardona

El Consell de l’Àliga de Cardona ha obert dues convocatòries per participar de forma activa amb l’àliga del municipi. La primera és per ser nou ballador i la segona per ser nou Conseller de la Vila dins el Consell de l’Àliga.

Pel que fa als balladors, tots els interessats a inscriure’s en aquesta convocatòria han de complir com a mínim dos requisits: ser majors d’edat i estar empadronats al municipi. En cas de ser així, les inscripcions estan obertes fins el dilluns 16 de setembre. Després, els actuals membres del ball de l’àliga seleccionaran els candidats tenint en compte les aptituds físiques i artístiques dels futurs balladors, tal com marca el protocol dels Aliguers de Cardona. L’elecció final serà valorada pels Aliguers de Cardona i ratificada pel Consell de l’Àliga.

Respecte al Consell de l’Àliga, totes les persones que vulguin formar-hi part també han de tenir 18 anys o més i estar empadronades a Cardona. En aquest cas també hi ha tres vacants i les inscripcions es poden fer fins el dilluns 2 de desembre. L’elecció es farà seguint els criteris que marca el Protocol de l’Àliga de Cardona i serà el mateix Consell de l’Àliga el que valorarà la vàlua i trajectòria cultural dels candidats.

Les inscripcions es poden fer directament a l’Ajuntament de Cardona, en horari d’atenció al públic (de 9 a 14 h) o bé enviant un correu electrònic a comunicacio@cardona.cat, indicant el nom i cognoms, l’edat, el telèfon i el correu electrònic.

El Consell de l’Àliga

Segons s’estableix en el Protocol de l’Àliga de Cardona, el Consell de l’Àliga està format per dos Consellers Municipals, quatre Consellers d’Entitats i tres Consellers de la Vila.

Els Consellers Municipals ocupen els càrrecs de President i Secretari i estan ostentats per l’alcalde de Cardona i pel Director de l’Arxiu Històric Municipal, pels seus coneixements i perfil professional. Els Consellers d’Entitats són representants de la Confraria Mare de Déu del Patrocini, de la Colla de Geganters i Grallers de Cardona, de la Banda de Música de Cardona i dels Aliguers de Cardona. A cada entitat li correspon un Conseller, que escull la mateixa entitat. I els Consellers de la Vila, que són els que es busquen ara, són representants del poble amb trajectòria cultural.

Es pot consultar el protocol en aquest enllaç.

(Foto: L’Àliga de Cardona participant en les Festes de Sant Eulàlia / Font: Àliga de Cardona)