S’obren les inscripcions als Premis Baldiri, basats en la creació de projectes entre entitats i escoles

Premis Baldiri Reixac

Totes les entitats culturals interessades a impulsar un projecte que tingui com a base l’educació ara ho poden fer a través dels Premis Baldiri Reixac. Aquests premis, que enguany arriben a la 42a edició, tenen com a objectiu convidar la comunitat educativa a treballar de forma conjunta amb les arts i la cultura per construir una escola oberta, inclusiva i innovadora.

Els premis es divideixen en quatre categories. Tres d’elles estan dirigides exclusivament als centres educatius i als seus alumnes mentre que la quarta, Baldiri Connexions, pretén estimular la creació de vincles entre les escoles i les entitats culturals. En aquest cas, la proposta tant pot ser presentada per un agent cultural com per un agent educatiu, l’única condició és que vagin junts i el seu projecte sigui comú.

A l’hora de valorar les diferents idees de col·laboració es tindrà present que:

  • Tinguin com a eix vertebrador la cultura, els llenguatges artístics i la llengua catalana.
  • Hi hagi una clara voluntat transformadora que doni resposta a necessitats educatives concretes.
  • Situïn l’alumnat al centre del projecte.
  • Incloguin l’experiència de forma transversal al currículum escolar.
  • Siguin idees escalables.

Terminis i premis

Per presentar-se als Premis Baldiri, impulsats per la Fundació Carulla, s’ha d’emplenar un formulari en el qual es presenti la col·laboració i la idea inicial del projecte. També cal explicar com s’ha conegut el centre educatiu i l’entitat, què es vol transformar i quines competències es podran treballar a partir d’aquesta col·laboració.

Les propostes es poden enviar com a màxim fins al 27 de gener del 2020. A partir d’aquí es farà una preselecció de les millors experiències i el jurat dels Premis entrevistarà els seus impulsors.

Amb la categoria Baldiri Connexions dels Premis Baldiri Reixac es poden aconseguir fins a 4.000 euros que s’hauran de destinar íntegrament al projecte.