La Sala de les Bèsties, un espai per conèixer les imatges festives en primera persona

Sala de les Bèsties i dels Gegants

No hi ha res millor per conèixer les imatges festives que tenir-les a prop, tocar-les i, si pot ser, posar-se-les al damunt. Això ho tenen ben clar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i és per aquest motiu que fa poc han habilitat una sala perquè els infants visquin en pròpia pell l’experiència de posar-se un capgròs o un cavallet.

Aquest nou espai, inaugurat el 30 de novembre, s’anomena la Sala de les Bèsties i dels Gegants i, com bé diu el seu nom, conté les figures festives del municipi de Torroella. Xavier Cordomí, director de la Casa dels Entremesos de Barcelona, ha estat la persona encarregada de coordinar aquesta nova exposició que conté una pantalla tàctil interactiva per conèixer els diferents elements exposats.

La mostra també inclou un document audiovisual que explica la història de la cultura popular de la vila. De fet, aquesta projecció és fruit de la intensa tasca d’arxiu que es va realitzar per preparar l’exposició Montgrí, Terra de Gegants. Aquesta mostra es va inaugurar el 24 d’agost del 2019 i es podrà visitar al museu fins al 13 d’abril del 2020.

La nova sala del Museu de la Mediterrània ha estat promoguda pels Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí, impulsors de la proposta guanyadora als Pressupostos Participatius del 2019.

(Foto: Una part de la Sala de les Bèsties i els Gegants del Museu de la Mediterrània / Font: Ajuntament de Torroella de Montgrí)