Adifolk busca dues colles de bestiari infantil per participar en un festival

Cartell InCulCAT

L’associació per a la difusió del folklore Adifolk organitzarà aquest any, per primera vegada, un festival de cultura popular dedicat als infants. Amb el nom de InCulCAT (Festa Infantil de la Cultura Popular Catalana) el dissabte 30 de maig se celebrarà a Capellades (Anoia) aquest esdeveniment. El seu objectiu és mostrar els balls i les activitats que fan els nens i nenes de les diferents entitats de folklore del territori.

L’esdeveniment està pensat com una gran festa infantil que duri tot el dia i que inclogui tallers, cercaviles i espectacles participatius. Totes les colles que vulguin participar en aquest esdeveniment poden realitzar la seva inscripció a través d’un formulari que trobaran al web d’Adifolk. Hi ha temps fins al dijous 20 de febrer.

La InCulCAT, per altra banda, també vol servir perquè els infants que no participen en cap àmbit de la cultura popular s’animin a fer-ho. Per aquest motiu, durant l’acte també hi haurà activitats en les quals els més petits de casa podran experimentar per primera vegada la sensació de formar part d’un castell, de ballar en una colla de bastons o de portar una bèstia, per dir alguns exemples.

Les inscripcions de les colles de bestiari

En el cas particular de les entitats de bestiari, Adifolk busca dues colles: una que porti una bèstia de protocol i una altra que porti una bèstia de foc. En ambdós casos es demana que els grups siguin més o menys de 16 persones (nens i nenes) i que comptin amb la presència de dos monitors.

Alguns dels criteris que es tindran en compte a l’hora de prioritzar una colla o altra són: que els grups estiguin formats per infants de 6 a 12 anys i que la colla estigui predisposada a participar en les diferents activitats que prepararà Adifolk pel 30 de maig. També es tindran en compte els criteris estètics de cada ball o grup tradicional i es valorarà la qualitat artística i musical que aquest ofereixi.