El 7 de març arriba la segona edició de la Gamverrada, la trobada més feminista del bestiari festiu

Part del cartell de la Gamverrada 2020

Les Verretes de Guixanet ja preparen una nova edició de la Gamverrada, una trobada de bestiari popular i festiu portat íntegra o majoritàriament per dones. La jornada d’enguany se celebrarà el dissabte 7 de març amb un format similar al de la primera edició. En aquesta edició de la Gamverrada s’estrenarà un grup de Gitanes de Tàrrega format íntegrament per dones.

Una de les novetats d’aquesta edició serà el recorregut de la cercavila, que passarà per la plaça Major, com també uns canvis al sopar “Dona’m la Tapa”. L’acte tornarà a constar de quatre parts, una cercavila, els balls de lluïment, actuacions de batucades i el sopar. La cercavila, que es durà a terme pels carrers del centre de la ciutat, començarà a les 19 h des de la plaça de les Nacions sense Estat. A l’encreuament entre el carrer de Santa Anna les diferents colles convidades faran els seus balls de lluïment i hi tindrà lloc la lectura del manifest.

La cercavila finalitzarà amb l’entrada al carrer dels Agoders, on una batucada, que amenitzarà l’estona del sopar, rebrà els participants. En el “Dona’m la tapa” d’enguany s’han introduït millores, com posar una tapa més i donar un detall a totes les persones que hi participaran.

La GamVerrada neix amb l’objectiu de fomentar i impulsar el paper de les dones dins la cultura popular i festiva i és per aquest motiu que les colles participants o convidades han d’estar formades majoritàriament per dones. Els establiments col·laboradors amb l’acte tenen també el nom i la biografia d’una dona, enguany totes vinculades al món de l’art.

Les colles participants a la trobada són: la Miliciana de Cervera, la Mulassa presumida de Vilanova i la Geltrú, la Mula de Sant Feliu de Llobregat, el Drac Olivé d’Olesa de Montserrat, el Nan Cu-Cut de Barcelona, el ball de bastons del Clot, el ball de gitanes de Tàrrega i les figures d’imatgeria festiva de l’Associació Cultural Guixanet. Els músics que amenitzaran l’acte són els Grallers de la Barra i el grup Corral Nou.