Es cerca bestiari per una trobada al Rosselló, al municipi de Tuïr (termini d’inscripció: fins al 12 de març)

Voltors Bisbal Empordà

L’Agrupació del bestiari busca quatre o cinc figures de bestiari per participar de cara a l’estiu en una trobada al municipi de Tuïr, ubicat a la Catalunya Nord. Les colles federades poden enviar les seves sol·licituds fins al dijous 12 de març al correu electrònic info@bestiari.cat.

Per apuntar-se a aquesta trobada, que tindrà lloc el dissabte 18 de juliol, les entitats hauran de presentar una proposta en la qual consti una descripció de la figura, així com un conjunt de fotografies. També hauran d’enviar un pressupost que indiqui quines són les despeses de desplaçament previstes. Pel que fa a les despeses de pirotècnia, no cal especificar-les en la sol·licitud, ja que aquestes aniran a càrrec de l’Agrupació.

Criteris de selecció 

A l’hora d’escollir una colla o altra, es valoraran les propostes que siguin singulars, de colles que celebrin aniversaris o bé que incorporin més d’una figura en el mateix desplaçament. També tindran preferència aquelles bèsties que no hagin participat mai en trobades com aquesta.

Una comissió tècnica de l’Agrupació elaborarà una proposta que serà traslladada als organitzadors de l’acte. Ara bé, seran els promotors de l’activitat els qui tinguin l’última paraula. Ells seran els qui tindran la potestat d’escollir els participants que més s’adiguin a l’acte, tenint en compte els objectius i el pressupost de la trobada.

Sopar popular

Durant la trobada a Tuïr, l’Oficina de Cultura i Animació del municipi obsequiarà els participants amb un sopar. Després d’aquest, pels volts de les 21 h, el bestiari festiu participarà en una cercavila que acabarà en una ballada de lluïment a la plaça de la República.

Pel que fa a les pernoctacions, des de fa dues edicions la vila de Tuïr no pot oferir cap espai (pavelló) perquè les colles hi puguin pernoctar. Aquest és un aspecte que s’ha de tenir en compte a l’hora de planificar el desplaçament (sigui tornant a Catalunya de nit o bé cercant un lloc on dormir per la zona).

(Foto: Els Voltors de la Bisbal d’Empordà en una cercavila / Font: Associació Juvenil i Cultural els Voltors)