La Colla de Diables de Rubí compleix 25 anys amb l’estrena d’una nova bèstia

Encesa Diables Rubí

Té el cap més gran, la cara més agressiva i causarà un major efecte. La Colla de Diables de Rubí estrena bèstia i ho farà amb motiu dels seus vint-i-cinc anys. La figura, dissenyada i creada per l’escultora d’imatgeria festiva Dolors Sans, es donarà a conèixer el dissabte 22 de febrer durant la Rua de Carnaval que cada any se celebra al municipi.

La nova bèstia també serà un porc senglar, com l’anterior, ja que aquest és l’animal que representa la colla en el seu logotip. El que havien tingut fins ara els Diables de Rubí, el Pilós, va ser creat l’any 2004 per l’escultor rubinenc Pep Borràs. Amb el pas dels anys però, la bèstia, feta de cartó-pedra, havia acumulat desperfectes i s’havia de reparar constantment. Aquests són els principals motius pels quals la colla va decidir encarregar-ne una de nova aprofitant la celebració del seu vint-i-cinquè aniversari.

Enguany, casualment, la figura s’estrenarà el dia en què l’Ajuntament de Rubí va donar d’alta la colla de diables com a entitat un 22 de febrer de fa vint-i-cinc anys. El pròxim dissabte, la bèstia sortirà de manera excepcional a la rua de carnaval i ho farà al darrere de tot. Pels qui la vulguin anar a veure, la desfilada començarà a les 18.30 h des de la plaça de la Nova Estació. Més tard, a les 19.40 h, el senglar farà la seva primera encesa a la plaça de Salvador Allende.

A hores d’ara encara no té nom, però el que sí que se sap és que té 12 punts de foc i, com l’anterior, la durà una sola persona. La nova figura està feta de fibra de vidre, pesa al voltant de 20 quilos i té l’obertura de visibilitat a la boca.

Pel que fa l’anterior bèstia, el Pilós, des de la Colla de Diables de Rubí expliquen no es deixarà de banda, sinó que sortirà almenys un cop l’any: ho farà en la trobada de bestiari que organitza cada mes de setembre l’entitat.

Un any de celebració

Aquest 2020 es faran diferents actes per celebrar el vint-i-cinquè aniversari de la Colla de Diables de Rubí. A part de l’estrena del nou senglar, es volen organitzar dues trobades de bestiari, una al maig i l’altra al setembre. A més, es farà un sopar amb membres i exmembres de la colla i es prepararà una exposició de fotos.

(Foto: Encesa de la Colla de Diables de Rubí / Font: Facebook Diables de Rubí)