La reunió de la territorial Penedès – Garraf serveix per dissenyar les pròximes actuacions a dur a terme

Reunió territorial Penedès-Garraf

El passat divendres dia 6 de març, es va celebrar al Vendrell la reunió informativa de la territorial Penedès-Garraf, la primera des que es va triar nou Delegat.

L’acte s’emmarca en la voluntat de treball, que des de l’Agrupació de Bestiari i la delegació territorial, es durà a terme per cohesionar totes les entitats que la conformen i que representen les comarques de l’Alt, el Baix Penedès i el Garraf, amb un pes demogràfic important pel que fa a figures i elements de Bestiari tradicional i de protocol.

Durant la reunió es van tractar temes tan importants com la legislació vigent sobre la llei del foc, a càrrec de Quim Gil de la pirotècnia Estalella, les assegurances, per part de Xavier Gómez d’Arç Corredoria, i la catalogació del bestiari festiu, a càrrec de Mercè Ayora, vicepresidenta econòmica de l’Agrupació del Bestiari.

Després d’aquesta primera trobada, que ha servit per conèixer de primera mà les necessitats de cada entitat, se seguirà treballant durant tot l’any per acompanyar les colles que conformen la territorial Penedès-Garraf en matèria d’assessorament i protocols d’actuació.

En total, a la reunió van participar 26 entitats federades i van venir un total de 63 assistents. La trobada també va servir per dissenyar un full de ruta amb unes actuacions prioritàries d’imminent implementació:

– Apropar el Bestiari a totes les entitats.
– Tenir més presència a les trobades.
– Donar cobertura i assessorament per facilitar la realització d’actes, trobades i aniversaris de les entitats.
– Treballar per dur a terme algun acte que englobi la territorial Penedès-Garraf i fixar-lo dins del calendari del foc, per aconseguir que el màxim de colles hi estiguin representades.

Javi Escamilla Mata
Delegat Territorial del Penedès-Garraf