Les Festes de Sant Josep Oriol 2020 queden suspeses

Els Gegants del Pi de Barcelona

Comunicat de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi

Com a organitzadors de les Festes de Sant Josep Oriol hem decidit suspendre el programa d’actes que s’havien de celebrar entre el 21 i el 29 de març. La idea és ajudar a no estendre la malaltia i, per tant, reduir els moviments i la quantitat d’activitats.

Amb les recomanacions a la mà, se suspenen tots els actes amb tres excepcions que es posposen: el Retaule de Sant Josep Oriol, la presentació del llibre ‘Les Festes de Sant Josep Oriol. 25 anys fent barri i fent cultura popular’ i la Xerrada ‘Recuperant la Festa Major’.

Per tal de contribuir a crear un ambient de tranquil·litat i ser positius, des dels Gegants del Pi volem engegar un seguit d’iniciatives i explicar-les:

  • En primer lloc, en suport del nostre teixit veïnal i comercial, i entenent que aquesta crisi ens afectarà a tots, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi ens solidaritzem i assumirem totes les despeses que han tingut les Festes. Per això, no es reclamaran els imports de les col·laboracions que fan anualment els comerços del barri. En el cas que ja s’hagin recollit els diners, es retornaran.
  • Es farà una cercavila extraordinària que tindrà lloc quan es pugui dur a terme amb normalitat, previsiblement dins de les Festes Quinquennals dels Gegants del Pi, que se celebraran del 12 al 20 de juny.
  • Per tal de convidar tothom a sentir-se part de les Festes de Sant Josep Oriol, com si les tinguéssim a casa, es penjaran vídeos de l’hemeroteca de les Festes de Sant Josep Oriol al canal de Youtube dels Gegants del Pi, una campanya encarada a la canalla i tothom qui vulgui recordar les festes dels anys passats. També es penjaran a internet diferents elements promocionals de les Festes.
  • S’engega el Concurs d’Instagram #ConcursSJO20 amb la idea que tothom qui ho vulgui pengi fotografies dels Gegants del Pi, de les Festes de Sant Josep Oriol d’altres anys, jugant amb els gegants de goma a casa… qualsevol fotografia serà benvinguda. A més, per incentivar la participació, tots els participants seran guardonats amb una xapa commemorativa de les Festes d’enguany, amb la imatge del cartell. El Concurs durarà fins que tot torni a la normalitat.
  • Finalment, un cop reobri la Casa dels Entremesos, s’hi podran aconseguir de manera gratuïta tots els elements de marxandatge de les festes que ja estaven impresos: les postals de Bestieses, el desplegable de la Cercavila de Festa Major, el programa de les Festes i el fulletó.

Volem agrair a tothom la seva comprensió i suport, sense vosaltres la nostra feina no tindria sentit. Esperem que ben aviat puguem retornar a la normalitat i poder gaudir dels gegants al carrer. Visca la Festa Major!

(Foto: Els Gegants del Pi i els Gegants petits del Pi en un acte / Font: Associació d’Amics dels Gegants del Pi)