L’Agrupació del Bestiari s’adhereix a un manifest que demana mesures per recuperar la cultura

Logotip Cercle de Cultura

Divendres 8 de maig, la junta de l’Agrupació del Bestiari va acordar adherir-se al “Manifest a favor de la cultura” del Cercle de Cultura. La proclama, publicada el 20 d’abril del 2020, insta les administracions públiques, catalanes, espanyoles i de la Unió Europea, a impulsar un conjunt de mesures que permetin mantenir el teixit productiu i l’activitat dels sectors culturals.

Segons el manifest, si abans de la crisi causada pel coronavirus ja hi havia una situació de dèficit en el finançament de la cultura, ara s’hi afegeix la crisi pandèmica global.

La proclama recorda que, durant aquests moments difícils per a la població, el sector cultural no ha deixat de banda la ciutadana confinada, sinó que ha ofert diferents continguts per abastir els minuts i les hores mortes.

Les demandes

El “Manifest a favor de la cultura” recull un total de deu peticions. La primera d’elles recorda que la cultura és un dret recollit per la declaració Universal dels Drets Humans i que així ha de quedar establert en totes les normes del país.

Una altra de les demandes és que s’injectin recursos econòmics de manera immediata i que els departaments de Cultura, Salut, Educació, Treball, Territori i Interior es coordinin de manera estratègica per treballar en la recuperació del sector.

Entre les deu peticions també està la que demana que es comenci a treballar en una llei de Mecenatge, Patrocini i Participació social. Finalment també es reclama que les administracions generin una gran campanya de comunicació per recuperar el públic cultural.

Ara com ara hi ha més d’un centenar d’entitats que s’han adherit al “Manifest a favor de la cultura”. Algunes d’elles també estan vinculades a la cultura popular i tradicional com l’Agrupació del Bestiari. Aquest és el cas de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i l’ACGC Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.