Èxit d’assistència a la xerrada “La comunicació en el món del bestiari”, disponible ja al Youtube

Xerrada comunicació

Dijous 4 de juny, amb motiu del Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), l’Agrupació del Bestiari va preparar una xerrada virtual a través del canal de Youtube titulada: “La comunicació en el món del bestiari festiu”.

L’activitat tenia com a objectiu mostrar diferents idees sobre com gestionar les xarxes socials d’una associació i, alhora, explicar com es poden relacionar les entitats amb els mitjans de comunicació. L’acte va tenir bastant d’èxit, ja que va arribar a comptar amb l’assistència d’una trentena de persones.

El primer ponent a parlar va ser Marc Rodero, president de l’associació Drac de Foc el Cabrot del Vendrell. Durant el seu torn de paraula va explicar les activitats que havia preparat l’entitat durant el període de confinament.

Primer, va organitzar un concurs de cartells de festa major. L’activitat animava els més petits de la colla a dibuixar el Cabrot i el Cabrot Petit del Vendrell. Un altre acte va ser el festeig del naixement del Cabrot Petit, que va tenir lloc el 18 de maig de l’any 2019. En aquest cas es van preparar vídeos recopilatoris de l’activitat i el dissabte 16 de maig es va fer una xerrada en directe a través d’Instagram.

“Durant aquests mesos de confinament ha estat prioritari reinventar-nos i no deixar-ho perdre”, va afirmar Marc Rodero fent referència a la importància de mantenir el contacte amb els membres de la colla durant la pandèmia de la Covid-19.

La segona persona a parlar va ser Rafel Pérez, de la colla Botafocs de Castelló de la Plana. Pérez va explicar que, durant i després del confinament, la pàgina web i el Facebook han estat unes eines immediates que han servit perquè l’entitat tingués una presència viva i activa.

Enguany, coincidint amb el trenta aniversari de la colla, des de Botafocs s’han penjat diferents materials a Facebook per cohesionar l’entitat i, a la vegada, donar protagonisme a totes aquelles persones que han passat al llarg dels anys per l’associació.

A través de la secció “Fem memòria” s’han publicat arxius com el llibret dels vint anys de Botafocs, els cartells i les fotografies d’activitats d’altres anys i reculls de premsa que parlen de l’entitat.

L’última part de la xerrada va comptar amb el torn de paraula de Meritxell Bayarri, periodista de l’Agrupació del Bestiari. Bayarri va explicar alguns consells per redactar una nota de premsa útil i eficaç. Va voler remarcar la importància de posar el correu electrònic i un telèfon de contacte en les notes de premsa, de contextualitzar les informacions i de redactar una informació clara, amb frases senzilles i sense gaires subordinades.

Per acabar l’acte, que va estar moderat per Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, es va obrir un torn de preguntes fetes pels assistents. En aquest apartat es van posar sobre la taula qüestions com la dificultat de la cultura popular a l’hora d’aparèixer als mitjans de comunicació generalistes. També es va parlar sobre la necessitat que té el sector de renovar-se per cridar l’atenció de l’audiència.

Pel que fa a les colles, es va comentar la importància de les xarxes socials per atraure nous públics a les activitats que en un futur podran tornar a realitzar les colles de bestiari.