S’obren les inscripcions per presentar-se als Premis BEST 2020

Carranquers

Aquest any està essent del tot estrany, han caigut la majoria de festes majors, i bona part de les figures de bestiari es troben tancades en sales i magatzems. Amb la voluntat de no donar-ho tot per perdut, des de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, amb l’ajut de l’Ajuntament del Vendrell, s’ha fixat com a objectiu celebrar la gala anual del Festivitas Bestiarum. Es tracta d’una plataforma que serveix per reconèixer la tasca de moltes entitats i per donar a conèixer bones pràctiques.

Enguany celebrar aquest esdeveniment serà un repte enorme, ja que les condicions per a poder celebrar actes van canviant pràcticament cada quinze dies. I una part important dels actes està condicionada a com vagi evolucionant el contagi de la pandèmia. El programa d’actes està previst que estigui repartit en dos dies (28 i 29 de novembre), en el qual el dissabte el bestiari amb pirotècnia hi tindrà un paper més rellevant. La gala de lliurament dels Premis BEST tindrà lloc a l’Auditori de l’Escola de Música del Vendrell, el diumenge 29 de novembre, a les 12.30 h.

Candidatures als Premis BEST 2020

Donada l’excepcionalitat enguany que com a societat ens ha tocat viure a causa de la Covid-19, el calendari de festes culturals s’ha vist afectat, obligant a cancel·lar i/o replantejar la pràctica totalitat de les activitats.
Per aquest motiu, l’organització dels Premis BEST ha decidit – excepcionalment – donar un nou enfocament als premis, per tal de reconèixer les millors iniciatives que hagin dut a terme les entitats federades durant el confinament i les fases de desconfinament, per tal de mantenir viva la cultura popular, ja sigui reinventant les festes tal com s’han fet fins ara, duent a terme propostes innovadores i originals a les xarxes o en altres espais, o bé iniciatives de caràcter solidari.

Els Premis BEST es van convocar per primera vegada l’any 2014, amb l’objectiu de donar un reconeixement públic a aquells projectes singulars de les entitats que formen part del món del bestiari festiu. No esdevenen un mer agraïment, sinó que també donen visibilitat a la tasca que duen a terme les entitats. A més, les propostes guanyadores esdevenen com a models per engrescar a altres col·lectius a generar nous formats i noves propostes en el seu entorn.

Participació en els correfocs i cercaviles

Donada la situació d’excepcionalitat a causa de la Covid-19, avui dia no es pot garantir la participació de grups forans a les cercaviles que es preveuen organitzar. S’informarà dels possibles canvis segons com evolucioni la pandèmia i les restriccions manades per les autoritats competents.

Assistència a la gala

Més endavant s’anunciarà la possibilitat d’assistir a la gala com a espectador. Sempre, tenint en compte les recomanacions i les mesures de seguretat que indiquin les autoritats sanitàries. La Junta de l’Agrupació del Bestiari espera que s’entenguin les dificultats i les incerteses fruit de la pandèmia i demana comprensió i paciència.

(Foto: Membres del Ball de Diables de Cervera “Carranquers” en el Festivitas Bestiarum 2019 / Font: Jordi Gatell)