Últims dies per participar en la campanya de micromecenatge de l’Àliga de Sabadell

Gegants Gràcia

Queden pocs dies perquè s’acabi el termini per participar en la campanya de micromecenatge de l’Àliga de Sabadell. La creació d’aquesta figura, impulsada per la Colla de Geganters i Grallers de Gràcia, sorgeix del neguit de “fer créixer la cultura popular de la ciutat”.

A hores d’ara ja s’han obtingut els 2.000 euros mínims que demanava l’entitat. Així i tot, tothom qui ho desitgi, encara té alguns dies per poder fer una aportació econòmica a la campanya.

“Sabadell és la cinquena ciutat més important del país en dades del 2018”, assenyala la colla. És per aquest motiu que l’entitat considera que el municipi “ha de ser un dels referents de la cultura popular i tradicional”.

Un dels objectius del projecte és aconseguir que el seguici popular de la ciutat compti amb figures noves que tinguin un significat propi.

En aquest sentit, la colla es compromet a crear i portar l’Àliga: “Una nova figura per Sabadell, fins ara no documentada a l’arxiu de la ciutat, que es tracta de l’element amb més solemnitat i protocol de tota la imatgeria festiva del nostre país”, explica a la pàgina de Goteo.

(Foto: La Ceba d’esquena, la geganta Elionor i el gegant Xenan de Sabadell/ Font: Facebook Gegants De Gràcia de Sabadell)