Digibestial, una app per tenir les bèsties festives a tocar de la mà

cartes digibestial

Ara més que mai, les figures del bestiari festiu de Barcelona estaran molt i molt a prop. L’Agrupació del Bestiari acaba d’estrenar Digibestial, una aplicació  de realitat augmentada dirigida a infants de quatre a nou anys.

L’app té diferents funcionalitats. Per un cantó, ofereix la possibilitat de veure en tres dimensions les figures de bestiari festiu. Per altra banda, apropa les bèsties festives d’una manera diferent als nens i nenes. En aquest cas a través de les cartes de rol.

Cartes combinades

Pel que fa a les cartes, es proposen quatre tipus de famílies als quals pot pertànyer una bèstia. Aquesta pot ser fantàstica (color violeta), zoomòrfica (color mostassa), pot ser un drac (color verd) o pot ser una figura de bestiari infantil (color blau).

Cada figura, a més, també té assignades diferents propietats (energia, agilitat i resistència) i és associada a diferents elements naturals com el foc, l’aire, la terra i l’aigua. Amb tot plegat, els infants poden jugar amb les cartes fent servir les qualitats d’una bèstia o altra per agafar avantatge respecte el seu contrincant.

Bestiari 3D

L’altra possibilitat que ofereix l’aplicació és la de poder veure les bèsties en tres dimensions. Aquesta opció està relacionada amb el projecte de digitalització en 3D de les bèsties de l’Agrupació que va començar el mes d’octubre de l’any passat, quan es va fer l’escaneig de les primeres figures de bestiari.

Ara, una part dels resultats d’aquest projecte es poden veure en Digibestial. Així, cada cop que els infants escanegin els cromos amb l’aplicació, podran veure la figura en tres dimensions. Les cartes es poden descarregar des de la pàgina web de la federació. En total són 30 i cada dia se n’aniran penjant tres de diferents.