El Basilisc petit de Valls es presenta oficialment per la Fira de Santa Úrsula

El pròxim dimecres 21 d’octubre, en el marc de la Fira de Santa Úrsula, es presentarà oficialment el Basilisc petit de Valls. Aquesta bèstia festiva s’hauria d’haver estrenat per la festa major de Sant Joan però la Covid-19 no ho va fer possible. En comptes d’això, els impulsors de la figura, els membres de la Colla Gegantera “La Pessigolla”, van estrenar per Sant Joan un vídeo en el qual es veia com eclosionava l’ou i com d’ell sortia el nou Basilisc petit.

En el document audiovisual hi surt un follet que s’arriba fins al bosc per ajudar el Basilisc petit a sortir de l’ou. Allà el follet es troba amb el Basilisc gran, que està esperant el naixement del seu fill. Moments després, quan finalment surt la bèstia petita, ella i el seu progenitor fan el seu primer ball junts.

L’acte de presentació del Basilisc petit es farà a les 18 h al Claustre del Convent del Carme (accés per la plaça del Carme). Per assistir-hi cal reservar entrada prèvia a través del correu info@lapessigolla.cat. Aquell dia aquesta bèstia, que és mig gall i mig serp, sortirà per primera vegada al carrer per conèixer en persona els nens i nenes del municipi.

La figura festiva, igual que el Basilisc gran, ha estat creada pel constructor vallenc Sergi Iglesiaspresident de la Colla Gegantera “La Pessigolla”.  Com explica el portal El Vallenc, la nova bèstia pesa quinze quilos i serà portada per nens i nenes d’entre nou i dotze anys.

(Foto: El Basilisc petit al costat del seu progenitor en la seva estrena virtual / Autor: Colla Gegantera “La Pessigolla”)