Les colles de bestiari preparen mascaretes i altres tipus de productes per “fer front” a la Covid-19

La pandèmia de la Covid-19 ha modificat el calendari anual de les festes populars. Moltes de les cercaviles i correfocs que preparaven cada any les colles de bestiari no s’han pogut celebrar. Així i tot, les associacions no s’han rendit i han seguit organitzant actes tenint en compte les recomanacions de les autoritats. Per exemple, preparant activitats i concursos a través de les xarxes socials.

Una de les accions que han fet les colles de bestiari per “fer front” a la Covid-19 ha estat la de vendre o regalar mascaretes amb el logotip o el dibuix de les seves bèsties festives. La Colla de Diables del Carmel i del Drac Capallà d’Horta, per exemple, va encarregar unes mascaretes de cotó ignífigues amb el logotip i el nom de la colla, mentre que la colla del Drac Apocaleus de Vallirana va fer-ne unes altres amb el dibuix de la bèstia creada per Dolors Sans.

Al setembre, per Santa Tecla, la colla de la Mulassa de Tarragona va regalar mascaretes als portants de la mulassa gran i la mulassa petita. Com bé diuen: “Sabem que la Santa Tecla 2020 serà atípica, estranya. Per això hem volgut obsequiar tots els portadors de la Mulassa de Tarragona amb una mascareta especial (…) Volem que, amb aquesta peça de roba, que ajuda a protegir-nos de la propagació del virus, enguany també sentiu que us vestiu de Festa Major”.

Un altre cas és el de la Vella de Gràcia, que a l’estiu va encomanar mascaretes personalitzades. En aquest cas ho va fer amb un disseny que és un mix dels logotips de les tres seccions de l’entitat: la bèstia Atzeries, la colla infantil els Malsons de la Vella i els diables de la Vella de Gràcia.

Finalment, per acabar, un altre exemple es remunta al mes de juny. Per les Festes de Sant Joan de Montornès Nord es va fer un mocador amb motiu del 25è aniversari de la colla infantil del Ball de Diables i Drac de Montornès del Vallès. El mocador no es va expressament per “fer front” a la Covid-19, perquè s’edita cada any. Ara bé en l’edició d’enguany, els diners recollits van servir per organitzar un Sant Joan diferent.

(Foto: La Colla de Diables del Carmel i del Drac Capallà d’Horta amb les mascaretes de l’entitat)