Una taula rodona repassa els canvis al barri Gòtic en el 25è aniversari de les Festes de Sant Josep Oriol

Foto festes Sant Josep Oriol

Quan el Coronavirus va obligar a ajornar la Festa Major del barri del Pi, les Festes de Sant Josep Oriol, els organitzadors van tenir molt clar que hi havia actes que s’havien treballat molt i que calia ajornar per quan fos possible celebrar-los. Enguany era un any extraordinari per les festes, ja que arribaven al primer quart de segle d’ençà que es van recuperar l’any 1995. I es van haver de cancel·lar a només una setmana de celebrar-se.

Un dels actes que s’havien preparat a consciència era la ja tradicional xerrada, que en aquesta ocasió es convertia en una taula rodona. L’ocasió mereixia fer una repassada a la història de les festes i la situació actual del barri. Amb aquesta premissa, es va organitzar la taula rodona ‘Recuperant la Festa Major’, que finalment se celebra aquest dijous 15 d’octubre de forma virtual.

A l’hora d’escollir els ponents, des de l’organització es va creure que havien de ser persones amb una trajectòria consolidada, que poguessin explicar la festa a partir de la seva vivència en primera persona durant uns quants anys. Serien una comerciant, una tècnica de barri, un veí, un membre d’una entitat del barri i una integrant de l’organització.

Es tracta de la sra. Maria Assumpció Cabedo, gerent dels Magatzems del Pilar; el sr. Christian Rovira, veí de la plaça del Pi;  el sr. Oriol Mestres, membre de l’Associació de Festes de la Plaça Nova; la sra. Esperança Busquets, tècnica del barri Gòtic entre el 2011 i 2013; i la sra. Judith Torres, membre de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi. Al llarg de la mitja hora que durarà el debat, es parlarà de temes com l’evolució de les festes, l’evolució del barri en aquests 25 anys, la importància de la festa pel barri i el futur del barri.

La taula rodona es podrà veure simultàniament el dijous 15 d’octubre a les 20 h al canal de Youtube de la Casa dels Entremesos i al dels Gegants del Pi. L’acte es va enregistrar prèviament i es podrà seguir en directe, amb comentaris a la xarxa per part de tothom qui ho vulgui. Posteriorment quedarà penjat als respectius canals per a poder ser visualitzat.

Amb aquesta activitat, es vol posar en valor el teixit veïnal, associatiu i comercial del barri Gòtic i explicar, un cop més, les problemàtiques i vicissituds que té viure en un racó de la ciutat que està sotmès a tanta pressió. Com apunten alguns dels participants a la taula rodona, la festa en un barri així pot arribar a semblar un miracle, ja que són uns dels pocs dies durant l’any que els carrers s’omplen de veïns i veïnes que es retroben i gaudeixen de les activitats que s’organitzen.

Malgrat tot, la gravació finalitza amb una mirada al futur. Queda clar que la festa hi serà, adaptada a les circumstàncies i amb l’esperança de poder-nos retrobar per les Festes de Sant Josep Oriol 2021.  I per molts anys.