Adifolk obre les inscripcions per a poder participar a l’Aplec Internacional de l’Alguer

El passat diumenge 15 de novembre Adifolk va obrir les inscripcions per poder participar a l’Aplec Internacional de l’Alguer (illa de Sardenya, Itàlia) que tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de setembre de 2021.

Fins al 6 de gener, totes les entitats que estiguin interessades a assistir han d’omplir un formulari que trobaran a la web d’Adifolk. Segons les bases, en l’àmbit del bestiari hi podran participar quatre bèsties de protocol amb els seus músics (20 persones per grup) i una bèstia de foc, també amb els seus músics (20 persones per grup).

Entre els criteris que es tindran en compte a l’hora d’escollir una entitat o altra hi ha:

  • Voluntarietat: Predisposició dels actuants i grups a participar en les diferents activitats de l’Aplec que se’ls proposi (cercaviles, mostres, tallers o xerrades, col·laboracions en aspectes artístics…)
  • Distribució territorial: Seran seleccionats grups de les diferents demarcacions territorials de Catalunya per a que totes hi estiguin representades.
  • Necessitat representativa d’àmbit: Se seleccionaran grups dels diferents àmbits folklòrics que existeixen al país, sempre tenint en compte els criteris suggerits pel país amfitrió i la seva normativa.
  • Criteri artístic: Es valorarà la qualitat artística i el nivell estètic i visual com el vestuari.

Cal tenir en compte que tindran prioritat els grups que havien confirmat la seva participació a les dates de l’Aplec previstes pel mes d’octubre de 2020, i que finalment fou ajornat al 2021. Ara bé, cal que facin de nou la sol·licitud de participació com a grup, d’acord amb les bases genèriques i comunes.

L’Aplec Internacional està compost per un conjunt d’actes que tenen com a objectiu contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació.