Reus tindrà un joc de cartes amb les imatges festives del seu Seguici

Aquestes festes de Nadal una idea de regal podria ser el joc de cartes “El Tronat”. Es tracta d’un joc que ha impulsat un membre de la colla del Lleó de Reus i en el qual apareixen les diferents imatges festives del Seguici de la ciutat.

Com explica el creador de “El Tronat”, Oriol Calabuig, al diari Més digital, la idea de fer aquest joc va sorgir durant la pandèmia. “Ens vam posar a pensar i vam veure que, per Nadal, ara que no ens podem ajuntar moltes persones (…) i que estan de moda els jocs, aquesta podia ser una bona idea”.

El joc està compost per una baralla de 54 cartes en les quals apareixen diferents dibuixos de la imatgeria festiva de Reus. El Lleó, els Nanos, els Gegants, la Víbria, el Drac o el Basilisc són alguns dels elements que hi estan representats. Tots ells tenen un estil divertit i han estat creats amb tècniques de disseny gràfic.

L’objectiu del joc, que té una durada aproximada de 20 minuts, és aconseguir les parelles dels cinc Gegants. Una altra opció és fer-ne quatre més un comodí representat per la figura de la Mulassa. Les altres imatges festives que apareixen al joc tenen la missió d’alterar la partida i fer més difícil aconseguir aquesta fita.

Pocs dies per l’estrena

El pròxim dijous 10 de desembre és el primer dia en què es podrà adquirir  “El Tronat” a l’establiment de serveis gràfics La Targeta del carrer de les Galanes de Reus. El joc està dirigit a nens majors de set anys i en ell hi poden jugar de dos a sis jugadors. La baralla es pot trobar en tres idiomes (català, castellà i anglès) i tindrà un preu de 12,95 €. El joc s’oferirà a les diferents entitats de la ciutat perquè també el puguin vendre i així obtenir més ingressos.

Cal recordar que la baralla “El Tronat” només inclou dibuixos de les imatges festives de Reus. Pel que fa a la colla castellera els Xiquets de Reus i la resta de balls del Seguici festiu, aquests no apareixen a les cartes. Calabuig explica que està previst fer una segona baralla amb tots aquests elements. Tots ells es podran unir al joc actual per generar una partida conjunta.

(Foto: El Lleó de Reus en una sortida / Font: Wikipedia Magenri)