El Festivitas Bestiarum s’ajorna al mes de desembre

En Peyu en la 6a gala del Festivitas Bestiarum

La gala d’entrega de Premis BEST que cada any organitza l’Agrupació del Bestiari, és a dir, el Festivitas Bestiarum, s’ha ajornat i es passa finalment al diumenge 20 de desembre. L’Ajuntament del Vendrell i l’Agrupació han decidit conjuntament canviar la data de l’esdeveniment perquè tingui més opcions de celebrar-se.

Fa gairebé dues setmanes que la Generalitat de Catalunya ha aplicat una sèrie de restriccions per frenar la corba de contagis de la Covid-19. La mesura ha comportat anul·lar tots els actes culturals, inclosos aquells que se celebren en teatres, cinemes i auditoris. És per aquest motiu que, si els terminis vigents s’amplien, el Festivitas Bestiarum no es podrà celebrar el cap de setmana del 28 i el 29 de novembre tal com estava previst.

Com assenyala el president de l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, “l’actualitat sanitària és més important que qualsevol cosa que fem. A la vegada, però, també reivindiquem que la cultura no s’ha de paralitzar totalment”. Tres espera que en la data fixada (diumenge 20 de desembre) la situació estigui una mica millor.

D’altra banda, en aquests moments encara s’estan rebent candidatures de les diferents entitats que es presenten enguany als Premis BEST. Fins al 9 de novembre poden enviar els seus projectes totes aquelles associacions federades que hagin organitzat activitats durant les fases de confinament i desconfinament. De moment l’Agrupació ja ha rebut una desena de propostes.

A mesura que vagin avançant els dies, s’anirà donant més informació sobre la celebració del Festivitas Bestiarum i totes les activitats que s’organitzin. Tot dependrà de l’evolució de la situació sanitària. Enguany la gala d’entrega dels Premis BEST s’ha programat al municipi del Vendrell, ja que aquest 2020 és la ciutat nomenada Capital de la Cultura Catalana.

Una de les coses que sí que estan previstes és que la gala d’entrega de premis, que es farà a l’Auditori del Tívoli, es faci en un format híbrid, és a dir, virtual i presencial. Això significa que aquesta es retransmetrà a través d’internet i a través de la televisió local del Vendrell. 

(Foto: L’humorista Peyu va ser el presentador de la 6a gala del Festivitas Bestiarum / Foto: Jordi Gatell)