Una iniciativa del Cabrot del Vendrell que estimula la creativitat dels infants, guanyadora del tercer Premi BEST 2020

Aquesta passada primavera, a les xarxes socials de l’associació Drac de Foc el Cabrot del Vendrell es van poder veure el Cabrot i el Cabrot Petit amb ulls de nen. L’entitat va organitzar un concurs de cartells per motivar la colla infantil durant els mesos de confinament i estimular així la seva creativitat. La iniciativa es va presentar als Premis BEST, que aquest any premiaven propostes fetes durant pandèmia, i diumenge 20 de desembre, a l’Auditori del Tívoli del Vendrell, es va saber que el jurat li havia concedit el tercer premi.

Com explica Marc Rodero, president de l’entitat, l’objectiu de l’activitat era “mantenir viva la il·lusió i l’estima dels infants per la seva entitat de foc”. Ja que a causa de la pandèmia va haver-hi setmanes en què no es va poder sortir de casa i automàticament les sortides es van anul·lar, la junta va pensar que una bona manera de connectar amb els socis i sòcies més petits era convidant-los a transmetre la seva visió de les bèsties i de la colla.

En total, d’entre la quarantena de nens i nenes que formen part de l’entitat, una dotzena d’ells van enviar els seus dibuixos, que posteriorment es van compartir a les xarxes socials. La forma de representar el Cabrot que més va triomfar va ser encès, escopint foc, i amb un diable al costat aixecant la maça ben amunt. La tècnica per fer els dibuixos era lliure. L’únic requisit és que apareguessin tots els elements de la colla, és a dir, el Cabrot, el Cabrot Petit, les Maces i la Batucada, i que es posés com a títol “Festa Major 2020”.

El jurat, que estava format per la Junta de l’entitat, va valorar l’originalitat i creativitat de les obres presentades i va donar un detall a tots els participants. El guanyador de la categoria d’entre tres i vuit anys va ser Joan Sonet, que va rebre una sorpresa pensada per a tota la família.

Per altra banda el dibuix guanyador de la categoria d’entre nou i catorze anys va ser una obra feta per Laura i Marta Escamilla, que va tenir el privilegi de convertir-se en el cartell de Festa Major de l’entitat i es va difondre a les xarxes socials. Per acabar, el jurat va voler fer una menció especial a Roger Escamilla, per haver sigut el membre més petit de l’associació en participar al concurs.

Cartell guanyador en la categoria de 9 a 14 anys del 1r Concurs de cartells infantils Festa Major de Santa Anna 2020. Les autores són Laura i Marta Escamilla. 

Una activitat que continuarà

Mariona Figueras, cap de colla del Cabrot Petit, va dir unes paraules durant la gala d’entrega dels Premis BEST i va anunciar que l’activitat del concurs de cartells de Festa Major quedarà per a les pròximes temporades. També va agrair la participació dels nens i nenes del Cabrot Petit i de l’entitat en general “perquè sense ells està clar que no podríem ser aquí”.

Marc Rodero, per la seva banda, en declaracions a l’Agrupació del Bestiari explica la importància d’haver mantingut el contacte amb els nens i nenes de la colla durant el confinament. “El que més van trobar a faltar van ser les actuacions i les trobades socials, poder-se veure en el marc que es crea abans de les sortides i com no, poder agafar les maces, el Cabrot Petit i cremar la pólvora”.

Mariona Figueras, cap de colla del Cabrot Petit, recollint el Premi BEST a l’Auditori del Tívoli del Vendrell

(Foto de la notícia: Cartell guanyador en la categoria de 3 a 8 anys del 1r Concurs de cartells infantils Festa Major 2020. L’autor és Joan Sonet)