Conferència ‘Catifes de flors: orígens, evolució i futur’ dimecres 10 de febrer a Caldes de Montbui

Dimecres 10 de febrer, a les 19 h, al Casino de Caldes de Montbui (c/ del Forn número 15), es farà la conferència Catifes de flors: orígens, evolució i futur en el marc de les Festes de Santa Eulàlia 2021. Durant l’acte es parlarà dels orígens de l’elaboració de catifes, de la seva evolució en els darrers vuit anys i de la internacionalització d’aquest art català de fer catifes de flors i altres elements naturals. 

Els ponents seran Pere Padró, president de l’associació Cultura i Tradició de Ripollet, i Vicenta Pallarès, presidenta de la Federació Catalana de Catifaires. Per assistir a l’acte caldrà enviar un correu electrònic a federaciodecatifaires@gmail.com. També es podrà seguir en directe per Zoom a través del següent enllaçhttps://bit.ly/xerradacatifaires Clau d’accés: 7826908089.

En l’edició d’enguany, la Federació de Catifaires ha col·laborat amb l’Agrupació del Bestiari en l’organització d’actes per Santa Eulàlia. A part de la xerrada del 10 de febrer, del dia 7 al 21 del mateix mes hi haurà una mostra fotogràfica al Born Centre de Cultura i Memòria titulada 15 anys de les nostres catifes, de Catalunya a la UNESCO.

L’exposició és un recull fotogràfic sobre la trajectòria de les 13 entitats que formen part de la Federació de Catifaires. A la vegada, també mostra els projectes internacionals que ha fet la federació al llarg dels seus 15 anys d’història en països com Mèxic, el Japó, els Estats Units, el Vaticà, Bèlgica, Itàlia o Malta.

A la Sala Castellví del Born CCM, per altra banda, hi haurà exposada una catifa de flors feta per la Federació de Catifaires que complementarà la mostra El Corpus és BESTIAL!

(Foto: Catifa de flors / Font: Facebook Federació de Catifaires)