Dimarts 9 de febrer, xerrada ‘El Bestiari del Comú i la festa del Corpus’ a càrrec de Carles Freixes

Carles Freixes, director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, farà una conferència dimarts 9 de febrer a les 20 hores a la Casa dels Entremesos de Barcelona amb motiu de les Festes de Santa Eulàlia. Per assistir a la xerrada cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç. L’acte també es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari i comptarà amb la presència d’un/a intèrpret de llengua de signes.

Presentació de El Bestiari del Comú i la festa del Corpus

Dracs, lleons, àligues, bous, mulasses… han format part del nostre imaginari festiu durant segles. Nascuts en les processons medievals del Corpus, tenien una funció moralitzant i representativa entre la població.

Temps més tard, els gegants i bestiari molestaven al poder i per aquest motiu van patir prohibicions i decrets que en volien suprimir la seva aparició. La tenacitat de confraries, gremis i particulars va propiciar el salvament d’algunes obres de la imatgeria que han perviscut fins els nostres dies, donant com a resultat un ric patrimoni dins el panorama festiu català.

(Foto: Els cavallets del Ball de Cavallets de Solsona exposats al Quarto dels Gegants / Font: M.Bayarri)