Les bèsties i els gegants, protagonistes del cartell de les Festes de Sant Josep Oriol 2021

Ja s’ha fet públic el veredicte del jurat del concurs de cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2021, que han comptat amb 17 obres presentades de vuit autors diferents. El jurat, format per veïns, comerciants i festers, ha atorgat el primer premi a l’obra presentada per Jennifer Roeno, que representa un conjunt format pels gegants grans del Pi, l’Elisenda i en Mustafà, el Lleó i la Mulassa de Barcelona, el gegantet Perot lo lladre i els músics del Pi. A més, al fons del muntatge s’hi pot veure la basílica de Santa Maria del Pi. Aquesta varietat d’elements és la que ha fet decantar la decisió del jurat.

En segon lloc, s’ha reconegut l’obra presentada per la Maria i en Nico, un dibuix del Lleó de Barcelona amb un marcat traç infantil, i en tercer lloc, el cartell presentat per Nicolas Lavigne, que mostra en Mustafà i l’Elisenda mirant-se cara a cara en un ambient festiu.

El cartell guanyador es va presentar de manera virtual al canal de Youtube dels Gegants del Pi amb la publicació d’un vídeo que ja han vist 1.500 persones i que es pot veure aquí: https://www.youtube.com/watch?v=37ewsew3VE4.

L’any 2020 les Festes de Sant Josep Oriol es van haver de suspendre a una setmana de celebrar-se. Per això, enguany les festes ja s’han previst en un format adaptat a la pandèmia. A falta de concretar tota la programació, des del Districte de Ciutat Vella, l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i les altres entitats, organismes, comerciants i associacions de veïns que cada any hi col·laboren s’han treballat un seguit d’actes presencials.

També hi haurà actes en directe que es faran a porta tancada i només es podran seguir a través de les xarxes i un conjunt de vídeos recordant activitats d’altres anys, com el Retaule de Sant Josep Oriol, la Passejada dels Oriols o els Atracaments d’en Perot. Les festes també tindran actes nous i es versionaran alguns dels actes més tradicionals, en un format que encara està per desvetllar.

Les Festes de Sant Josep Oriol 2021 se celebraran del 13 al 23 de març, diada del sant, i començaran a fer-se presents el dijous 18 de febrer, quan ja es podrà visitar a la Casa dels Entremesos la reposició de l’exposició El Pi en festes. 25 anys de les Festes de Sant Josep Oriol. Aquesta exposició es va fer l’any passat amb motiu del primer quart de segle de la recuperació de les celebracions però degut al confinament no es va poder mostrar durant les Festes de Sant Josep Oriol. Per aquest motiu, ara la mostra torna a la Casa amb un afegit: l’exposició de les dues bèsties que participaran de l’acte de Bestieses, que es podrà veure a la Casa del 13 al 20 de març.